Mobiel 5G-netwerk gaat de landbouw helpen

Het klinkt mooi. Een nog sneller mobiel netwerk in Nederland. Geen 4G, maar 5G. In Valthermond is telecomprovider KPN daarmee aan het experimenteren.

Vanmorgen werd op proefboerderij 't Kompas het startsein gegeven. 5G kan namelijk in de landbouw helpen bij het sneller verwerken van gegevens van gewassen. Die gegevens worden verzameld met behulp van drones.

Drones maken foto's
De drones vliegen over een perceel en maken foto's. Die foto's worden verwerkt en geven volgens drone piloot Leks Bolderdijk een goed beeld van het gewas. "De dronebeelden geven de boer een middel om de verschillen aan te pakken."

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN