Deutz D40 - Start probleem. Mazoutpomp ontluchten?

Ik heb een probleem met te starten. Ik krijg geen mazout aan de injectors. Hoe ontlucht je de pomp?
Ik heb ook gezien dar er geen olie meer op depomp zit. Welke olie is dat?
Als ik de pomp eraf neem voor revisie. Heeft iemand de instructies voor het terug plaatsen van de pomp? Iemand een idee wat de kost ervan zou zijn ongeveer?
snakeman

Reacties

+2
ROORDAJ
Je bent duidelijk geen technicie,laat het dan liever over aan de vak man.
snakeman
@ROORDAJ ik gooi geen motors open elke dag nee. maar ik trek mijn plan. Ik heb vorige traktor, een ford ook injectiepomp eraf gehaald en binnen gedaan voor revisie. terug gemonteerd en al. werkt perfect. Ik sleutel graag aan motor en ja een beetje hulp vragen is niet zoo erg toch. Zo leren we terug een beetje bij.
bas101
T is heel simpel : eerst t 10mm boutje op t brandstoffilterfilter lossen en dan handmatig pompen tot er geen luchtbellen meer komen , dichtdraaien en dan de procedure herhalen met t 10mm boutje op de brandstofpomp , bij deze gelegenheid is t mss verstandig meteen t filter te vervangen ,zoals ik voor ogen heb heeft de d40 geen handpomp op de brandstofpomp omdat deze lager ligt dan de tank dan hoef je niet te pompen maar komt de diesel er vanzelf uitlopen mits geen verstopping , als olie in de brandstofpomp kun je vrijwel alle motorolien nemen ,t meest praktische is dezelfde olie nemen als in motor .
snakeman
@bas101 bedankt. heb het geprobeert maar er komt nog geen mazout uit. Heb navraag gedaan bij de eigenaar en die zei dat er water in de tank zat. heb de leidingen eens losgemaakt en daar kwam vuil en wat water uit.
de opvoerpomp open gedaan en daar zat veel vuil in. het filtertje is kapot gegaan waardoor ook vuil mee kon in de pomp. daarvoor bestaat een revisiekitje dacht ik ergens gezien te hebben.
nu wou ik de pomp eraf halen om binnen te geven voor te reviseren maar ze komt niet los. Ik heb 3 moertjes losgemaakt maar dan blijft ze nog ergens in de motor hangen. Moet ik nog iets losmaken?
grt
Wimsumar
Beste Snakeman:

Quote Reactie van @snakeman:
Moet ik nog iets losmaken?

In onderstaande link de onderdelentekening van de inspuitpomp:

vieilles.soupapes.free.fr/deutz_d40_l/pdf/…

Tekening van tank + tankfilter:

vieilles.soupapes.free.fr/deutz_d40_l/pdf/…

Ontluchten/pompolieverversen wordt omschreven in de gebruikersmanual:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…

Ook in de DEUTZ D40 vraagbaak hier op T.F. nog interessante topics te lezen:

tractorfan.nl/machine/deutz/…
bas101
@snakeman dan zal vermoedelijk aan de distributiezijde nog een bout zitten die los moet
bas101
@snakeman als er veel water en rotzooi uit kwam , wat aan de opvoerpomp zo te zien t geval was , is de beste optie alles schoon te maken , dat heet binnenkant tank , binnen- en buitenkant filterhuis , leidingen opvoerpomp en hoofdpomp , voor de opvoerpomp t beste een nieuwe revisieset bestellen , waarschijnlijk zijn je verstuivers nu ook niet de beste meer of zitten vast , ook deze reinigen of nog beter 3 nieuwe plaatsen .
Wimsumar
Beste Bas101:

Quote Reactie van @bas101:
binnen- en buitenkant filterhuis

Vermoedelijk is er zonder filter met deze trekker gereden. Het brandstoffilter zit normaal in de tank.
Een nieuw brandstoffilter/waterafscheider-unit (uitwendig) monteren is nu de beste oplossing.

+1
dendeze
Ik heb nog veel onderdelen van een D40 waaronder ook een inspuitpomp.
Moest je er niet uitkomen laat maar weten.
snakeman
Alvast bedankt voor de reactie's. ik heb nog een vraag. ik zie dat naast er luchtfilterpot en nog iets moet gezeten hebben met klemmetjes. ik vermoed dat het zo iets moet zijn dat er op komt?
oldtimer-trekker.nl/index.php/…
ook het opvoerpompje zal best vervangen worden vrees ik: of kan je dat filtertje apart bestellen?
Voor ik de pomp binnen doe kan ik ze eerst eens een product laten opzuigen voor te kuisen? Gaat dat helpen of is dat brol en verloren moeite?

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

snakeman
Ik heb ondertussen een reparatieset gevonden bij sparex maar helaas kan ik daar zelf niet bij bestellen. iemand die weet waar ik daar aan geraak en zelf kan bestellen?
bas101
@snakeman via plaatselijke dealer of LMB
dendeze
De opvoerpomp kan je proper maken, een pakking maken en eventueel monteren zonder zift.
Je kan dan tussen de leiding een wegwerp filtertje plaatsen.
De inspuitpomp met spul proper maken zijn verloren moeite en verloren kosten.
Van wat heb je een reparatieset gevonden? Van de opvoerpomp of de inspuitpomp?
snakeman
Heeft er iemand een manual in het engels?
snakeman
Ik heb nu alles terug gemonteerd maar heb de inspuitpomp nog niet binnen gedaan. Wou ze eerst nog eens testen. Als ik start hoeveel mazout zou hij moeten spuiten? Ik heb de leidingen naar de injectors afgelasten zodat ik kan zien of hij werkt. Maar als ik start pomp hij maar weinig vind ik. Er spuiten iedere keer maar een druppeltje uit in volgorde. Is dat niet wat weinig?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D40 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!