Massey Ferguson 135 - Motor loopt onregelmatig stationair na vervangen verstuiver leiding

Hallo ik heb een tijdje geleden de verstuiver leiding vervangen omdat ik er achter kwam dat deze lekte. Na de verstuiver leiding vervangen te hebben loopt de motor onregelmatig stationair behalve in de hogere toerentallen dan loopt de motor goed en ik heb ook niet het idee dat die vermogen is verloren. motor start wel altijd vlot ook al vriest et -15. Zou het kunnen zijn dat ik de andere 2 ook moet vervangen? graag hoor ik van jullie
GerbenMF135power

Reacties

wilko-hoogeveen
Brandstofpomp/verstuivers wel ontlucht?
GerbenMF135power
Ja die heb ik ontlucht
en hij loopt wel op 3 cilinders maar aleen stationair loopt die iets onregelmatiger heb dit al een tijdje namelijk
Wimsumar
Beste GerbenMF135Power:

Quote:
Na de verstuiverleiding vervangen te hebben loopt de motor onregelmatig stationair

Er zou met (of uit) de nieuwe leiding een vuiltje in de verstuiver kunnen zijn gekomen waardoor (stationair) de brandstof niet/slecht verstoven wordt.
Maar houdt het maar op een samenloop van omstandigheden dat de verstuivers mogelijk toch al niet al te best waren c.q. afstelbehoeftig zijn. Dus, laat de verstuivers testen (dan wordt tevens duidelijk of de nieuwe verstuiverleiding aan de slechte verstuiver zat, of niet).
P.S.: Ga hierbij uiterst schoon te werk A.U.B.!
GerbenMF135power
@Wimsumar is wel gek want voor dat die ging lekken liep die als een zonnetje
Wimsumar
Beste GerbenMF135:


Kijk, die jongens/meisjes van 10 à 11 jaar die in China deze leidingen maken controleren hun eindprodukt natuurlijk niet of er nog een ijzerzaagseltje, zandkorreltje o.i.d. in de leiding zit. Van een geflipte T.F.-fan magazijnmedewerker van de onderdelen(web)shop kun je ook niet verwachten dat die de leiding controleert en/of inwendig schonmaakt. Vandaar dat ik al heel subtiel aangaf dat mogelijk een vuiltje uit de nieuwe leiding de aangesloten verstuiver heeft beschadigd.
marcpd
De verstuiverleidingen behoren ook allemaal exact even lang te zijn!
+1
nhmonteur
@marcpd wilde het net zeggen.
Je hebt toch wel eenzelfde leiding gemonteerd? Of gewoon een universele erop gezet. Alle leidingen zijn in lengte even lang. Zit er een kortere of langere op bij 1 cilinder dan kan hij bij een laag toerental hoorbaar anders gaan lopen.
Deutz-5006
@nhmonteur ik zit met precies het zelfde bij een ford 4000, orinele leiding besteld bij nh dealer, zou hier dan verschil in kunnen zitten? Beetje gas en loopt prima, voor vervangen liep deze ook goed
Fendttrisixfan
@nhmonteur is dit zo van belang, bij de oude fendten zijn ze allemaal verschillend
nhmonteur
@Fendttrisixfan Naja dat is me wel zo geleerd. Heb idd ook wel eens trekkers gezien met verschillende lengtes leidingen.
Maar het probleem van de topic schrijver begint na het vervangen van de leiding, dus dan is het wel iets om mee te nemen.
bas101
Voor montage van een dieselleiding deze altijd eerst doorblazen met schone en droge lucht .
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!