Strautman super vitesse slaat vast

Wij hebben een strautman super vitesse van bj 1994, hier doen we af en toe zelf stukjes mee inkuilen, alleen de pickup slaat elke keer vast zodra deze iets te diep de grond in gaat bij ongelijk land, of als die teveel te verwerken krijgt, de rotor zelf blijft wel draaien, de ketting van de pickup is verder ook strak genoeg.
LarsNijveld

Reacties

JoranK
Zit een slipkoppeling op. Wss moet die strakker of vernieuwd worden
LarsNijveld
@JoranK is dat die ster achtige bout waar die slipkoppling in zit ?
JoranK
@LarsNijveld de kap demonteren waar ketting achter zit, ketting demonteren en dan zit er vgm een kroonmoer die je loshaalt. Dan zie je de slipkoppeling zitten. Die bestaat uit 2 conische ringen met wat koppelingplaten. Die platen zijn wss versleten als je de kroonmoer niet te los zit.
LarsNijveld
@JoranK ik ga kijken, dank alvast.
GerbertXL
Of hij valt er in stukjes uit...
Die frictieplaten moet je speciaal bestellen bij zonna. Tipje als je in nood zit: 125 mm doorslijpschijven passen ook. Moet je wel het gat wat groter maken.
LarsNijveld
Hebben laatst de koppelingsplaat vervangen (zit er maar 1 tussen en past er ook maar 1 tussen ?) en nu vandaag aan het inkuilen geweest, heb er zelf niet opgezeten maar hij schijnt nog steeds vast te slaan, het is niet erger of beter geworden ? iemand nog andere oplossingen wat het eventueel kan wezen ?
mdoornekamp
@LarsNijveld pick up te diep? Ik meen dat het koppel op 500Nm moet staan. Effe testen met een meter buis tussen de tandarmen met een unster aan het uiteinde. Moet je 50 kg trekken om hem erdoor te slippe
LarsNijveld
@mdoornekamp nee hij staat niet te diep
JoranK
@LarsNijveld Heb je de Conische ringen goed gemonteerd? In principe moet het dan weer goed zijn als je de kroon moer weer goed vast slaat.
LarsNijveld
@JoranK het pakket bestaat uit 1 frictie plaat, dan een ijzeren plaat, daar tegen aan 1 conische ring en dan de kroon moer, bij de lmb zeiden ze ook al dat er meer tussen hoort ? Maar dat past echt niet... en hoe hoort de conische ring te zitten dan ?
sybren
Mijn strautmann maakte ook rare geluiden terwijl de slipkoppeling netjes stond afgesteld.
Wat bleek; op het scharnierpunt van de pick-up zat zoveel ruimte dat wanneer het iets te zwaar ging het ketting over de tandwielen draaide. Speling van het scharnierpunt gehaald en laadt weer als nieuw.
LarsNijveld
@sybren deze maakt verder geen rare geluiden, net wel ff gekeken , zit ook nergens speling bij de pickup.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!