Strautman super vitesse slaat vast

Wij hebben een strautman super vitesse van bj 1994, hier doen we af en toe zelf stukjes mee inkuilen, alleen de pickup slaat elke keer vast zodra deze iets te diep de grond in gaat bij ongelijk land, of als die teveel te verwerken krijgt, de rotor zelf blijft wel draaien, de ketting van de pickup is verder ook strak genoeg.
LarsNijveld

Reacties

JoranK
Zit een slipkoppeling op. Wss moet die strakker of vernieuwd worden
LarsNijveld
@JoranK is dat die ster achtige bout waar die slipkoppling in zit ?
JoranK
@LarsNijveld de kap demonteren waar ketting achter zit, ketting demonteren en dan zit er vgm een kroonmoer die je loshaalt. Dan zie je de slipkoppeling zitten. Die bestaat uit 2 conische ringen met wat koppelingplaten. Die platen zijn wss versleten als je de kroonmoer niet te los zit.
LarsNijveld
@JoranK ik ga kijken, dank alvast.
GerbertXL
Of hij valt er in stukjes uit...
Die frictieplaten moet je speciaal bestellen bij zonna. Tipje als je in nood zit: 125 mm doorslijpschijven passen ook. Moet je wel het gat wat groter maken.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!