Krone

Heeft er iemand ervaring met een krone maaier esaycut 280,ik sta op punt er één in tweedehands aan te schaffen.

Deel dit topic

Reacties

dx11
Ik heb een mooie 243 voor je 😛

Maar Krone zijn wel goede maaiers, en zoals met alles wat 2e hands is moet je een beetje geluk hebben.
fendt-vario
Prima maaiers naar mijn mening
mf6290power
De dealer hie rin de buurt zegt er scheermesjes ijzer tegen hij heeft er slechter ervaringen mee maar sommige loon werker willen niks anders is heel verschillent wat ze er van vinden
hendrikopstaele
Wij hebben een easycut 400, goeie maaier
WouterVerhoef
Wij hebben er 1. mooi maaien en ook mooi kneuzen. Perfecte machine
wibe
Wij hebben een 320 met midden ophanging. zijn zeer tevreden. weegt wat, maar dan heb je wel een hele degelijke maaier, af en toe smeren, messen omdraaien/wisselen is een klusje van 2 minuten, goede lak en een goede kneuzer. kortom, dik tevreden
broek jd
Wij hebben ook een 280 en is alweer 7 jaartjes oud we maaien er ongeveer 250 ha in jaar mee en we hebben er haast nog niks mee gehad 😉
weurding
Oppassen, er zijn ergens aan de balk bouten die spontaan afknappen, mijn buurman heeft eveneens de lagers in de balk kapot gehad en vervangen, toen ingeruild, onze loonwerker was er absoluut niet over te spreken, maar wil niet zeggen dat er geen goeien te koop zijn 😉
fendtfan16
Ik heb er geen ervaring mee, maar net zoals@dx11 zecht alle 2e handse machines moet je geluk mee hebben.
waaijer
Wij hebben ook een Krone, een 283. Bevalt super, is nooit wat mee!
steyrcvt6160
Ik zouw dan een khun koopen gebruikt
hendrikopstaele
De onze heeft owk middenophaging, blijft owk bij zeer hoge werksnelheden en dik gewas zeer mooi de bodem volgen
Wimsumar
Beste Burnie: Ik maai ook met Krone, ik heb de oudere typen 202 en 204 ( 2 m en 2,4 m). Na het monteren van "vlakke" messen verbeterde het "strepen" maaien enigszins. Ik heb van beide de kneuzer eraf gehaald omdat deze veel te zwaar zijn voor het frame.
( en zonder kneuzer maait het vééééél mooier :)) )
nhmonteur
Hallo Burnie,
Ik werk bij een mechanisatiebedijf en verkopen ook krone maaiers, we hebben zeer veel verschillende types maaiers lopen en eigenlijk doen die het allemaal goed.
Waar je wel op moet letten bij 2e hands maaiers is of alle schotels goed vastzitten, want er zitten bouten in de maaibalk gelast maar heel soms wil er 1 losgaan.
Verder zijn het hele gemakkelijke en onderhoudsvriendelijke maaiers.
mvg tom
hofhuis10
Wij hebben thuis ook een krone easycut 280 getrokken maaier. Deze is nu net 1,5 jaar oud. hiervoor hadden wij de zelfde soort 10 jaar gehad het zijn echt prima maaiers. alleen als je een oude verie wil kopen moet je om de 2 á 3 jaar de bussen van de klepels van de kneuzer vervangen(ligt er aan hoeveel ha je maait). wij deden dat nooit en hebben er ook nooit problemen mee gehad. dus krone maaiers zijn echt supper!!
jd user
Het woord zegt het al......easy cut...oftewel SIMPEL KUT!!!!..Ik zie ze teveel in de werkplaats uitelkaar liggen als ik bij de dealer ben.
MFBOERUHHH
Wij hebben 2 easycut 280s front en achter en bevalt super en maaien er nu zo'n 4 seizoenen mee en nog niks mee gehad,(ook 2dehands aangeschaft waren 3 jaar oud ofzo.) en maaien nog goed bij km of 22 (zonder kneuzer)
john deere 7810
Weinig degelijkheid......... bij de lmb ligt er ook nog een in 1000 stukken
weurding
Nr 1 staan ze nou eenmaal niet, maar er is mee te werken, maw er zijn slechter 😉
jopiesame
Wij hebben een 243, bijna niets meegehad.
Mc_douwel
Zou ook voor eenkuhn gaan zijn zeer degelijke machines bij krone hoor ik nog wel eens dat de 3puntsbok afscheurd
weurding
Meestal 😉 koop je bij de dealer in de buurt, het merk dat hij verkoopt neem je dan, ook al zijn er betere merken
DaanHaar
Kuhn of Pottinger zijn de betere maaiers. Niet te zwaar, voldoende sterk en gaan jaren mee zonder repareren. Zelf veel gemaaid met Niemeyer maar die worden niet meer gemaakt, nu met Claas maar deze zijn veel en veel te zwaar en de kneuzers knappen er zo uit.
AGHEM
Hallo Burnie waarom ga je niet naar het Krone
agropark in Spelle daar hebben ze grote keus in
nieuw en gebruikt.
burnie
Bedankt voor de tips maar ik heb altijd horen zeggen dat een schijvenmaaier niet zo mooi maaidop klei grond? heb nu een pz186 maaier.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!