Deutz D30 - Hoe controle brandstof pomp

Beste,
Hoe kan ik het beste controleren als mijn brandstof pomp van mijn Deutz d30 nog werkt en als deze niet vast zit. Volgens de vorige eigenaar zou deze niet vastzitten maar de tractor heeft al een paar jaar stil gestaan. Daarom wou ik dit is even controleren maar hoe kan ik dit het beste doen zonder dat ik de boel naar de Filistijnen help?
Maarten p

Reacties

+1
maarten-dul
Mijn d30 heeft 10 jqar stilgestaan gewoon starten wit of zwarte rook altijd goed niks meteen stoppen!
dendeze
Draai de motor met de hand langzaam rond en verwijder eerst de verstuivers anders heb je geen goed gevoel.
Normaal gezien zal deze door te staan niet vast komen.
Maarten p
Ga morgen dit is proberen
Maarten p
Ik heb dit geprobeerd en ik kon de motor zonder bijgeluiden mooi ronddraaien. Maar moet ik nu eigenlijk nog iets controleren of zou ik de boel nu zuiver maken en er een batterij inzetten en starten?
Wimsumar
Beste MaartenP.:

Quote:
Hoe kan ik het beste controleren als mijn brandstof pomp van mijn Deutz d30 nog werkt

Quote Reactie van @Maarten p:
een batterij inzetten en starten?

Doe dit met de verstuiverleidingen los van de verstuiver. Eventueel daarin aanwezige vuile brandstof kan dan de verstuivers niet verpesten.
Maarten p
@Wimsumar ik heb de leidingen losgemaakt maar ik krijg er gewoon geen brandstof door, erna heb ik de leiding die van de brandstofpomp naar de verstuiver gaat ook los gemaakt maar ik krijg er gewoon geen brandstof
Wimsumar
Beste Maarten P:

Quote Reactie van @Maarten p:
ik heb de leidingen losgemaakt maar ik krijg er gewoon geen brandstof door

Welke leidingen bedoel je?
Maarten p
@Wimsumar ik bedoel de leidingen die tussen de brandstof pomp en de verstuivers lopen
Maarten p
Ik bedoel de leidingen die van de brandstof pomp naar de verstuiver gaan
Wimsumar
Beste Maarten P: Je schrijft de motor handmatig rondgedraaid te hebben. Eventuele vastgekleefde brandstofpompelemtjes zullen dan in zogenaamde bovenste punt (tegen veerdruk in) vast kunnen zitten.
Een zacht(!) hamertikje zou ze wellicht los doen springen, of, (als eventuele persklepjes het niet verhinderen) je zou met compressorperslucht op de verstuiverleiding het pompelementje terug kunnen blazen.

N.B.:
Bij het handmatige ronddraaien is het natuurlijk niet zo dat er zichtbaar grote hoeveelheden brandstof uit de verstuiverleidng komt stromen! Een motor moet een aantal slagen in de rondte vooradt een verstuiverleiding weer volgepompt is.

Vanaf pdf pagina 43 zie je de onderdelentekening van de brandstofpomp(elementjes).

tip1.tractorfan.nl/pdf/…
Maarten p
@Wimsumar ja maar bij mij kwam er gewoon niets uit, ik heb nu wel de brandstof pomp losgemaakt van het blok omdat ik deze is even wilde schoonmaken aan de buitenzijde
OmeHenk
Beste Maarten, heb je de hendel van de brandstofafsluiter wel goed staan? Ff een halve slag draaien en meestal doet de pomp het weer.
De brandstofpomp van een oude deutz gaat niet zomaar vastzitten. Daarnaast komt de afstelling heel precies met vulplaatjes. waardoor je hem niet zomaar uit elkaar mag halen.

(klik om te vergroten)

Maarten p
@OmeHenk ik had al is geprobeerd om de hendel op verschillende manieren te zetten maar er was geen verschil. Ik heb nu wel de pomp zuiver gemaakt ga hem nu terug monteren. Maar ik snap niet wat je juist bedoelt met de hendel van de brandstof afsluiter. Ik dacht dat deze maar op een manier kan staan
Wimsumar
Beste Maarten P:

Quote Reactie van @Maarten p:
brandstof afsluiter

Komt er wel brandstof vanaf de tank in de brandstofpomp?
+1
Maarten p
@Wimsumar Ja, ik want toen ik de eene pomp aan het demonteren was en de leiding van de tank los maakte liep mijn tank gewoon leeg
OmeHenk
@Maarten p hallo maarten, ik bedoelde met "brandstofafsluiter" de hendel op de foto. Of dat de juiste naam is weet ik niet. (Foto is trouwens van f2l612 en niet van d30)
Erg belangrijk is om de pompen handmatig te ontluchten als de brandstof toevoer los is geweest.
Maarten p
@OmeHenk ik heb vandaag gepraat met de persoon van wie de Deutz was. En hij zij me dat ik verkeerd aan het zoeken ben. Hij zij me dat het probleem niet met de pompen licht maar wel met die (brandstof afsluiter) dus dan ga ik de pomp terug monteren en IS kijken naar de brandstof afsluiter
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!