Deutz D6005 - Deutz d6005 koppeling

Hallo,
Sind vorige week ben ik de trotse eigenaar van een deutz d6005. Echter lost de aftakaskoppeling te laat, ik moet het pedaal te diep induwen. En de rijkoppeling komt pas helemaal op het einde op.
Nu was mijn vraag of ik dot kon bijregelen dmv die stelschroef, omdat ze in mijn optiek losser moet komen voor de aftakas en vaster voor de rijkoppeling.
Alvast bedankt,
Dimitri
Dimi

Reacties

+1
dicky
Welkom bij de d6005 club 😉. De 6005 is uitgerust met een doordraaiende pto. Om deze in en uit te kunnen schakelen heb je een koppeling nodig en Deutz heeft dit opgelost door een zogenaamde 2 traps koppeling te monteren. Eerst trap je rijkoppeling vrij en trap je door dan komt de pto vrij. Ik kan je wel zeggen een schakel wonder is de TW55 bak niet, je moet er mee leren omgaan. En wat de koppeling betreft, ik heb die van mij laten herstellen door Vekoma, de werking is prima maar je moet gewoon diep trappen voor de pto en de rijkoppeling komt wat laat op. Deutz heeft dit op de 06 serie opgelost door net als IH een handkoppeling te monteren. De 6005 is maar 1 jaar geproduceerd (1967) en is wat mij betreft een soort probeersel naar de 06 serie (vanaf 68). Succes met je Deutz. Misschien vind je het leuk om lid te worden van deutzclub.nl. Kijk maar es op de website. Gr Dick
Dimi
Dank je Dick,
Het schakelen lukt al aardig, hetgeen waar ik me zorgen om maak is dat wanneer ik de koppeling volledig in duw ik een tel of 15 moet wachten om de aftakas in te schakelen, anders knarsen de tanden.
Kan ik de vrijloop van de koppeling dan wel instellen met die spanschroef op de zijkant? Gr Dimitri
Gerron
@Dimi Als je een beetje vrije slag hebt dan staat je pedaal zo goed ingesteld. Het wordt gewoon niet beter. Je kan dat stangetje wel veranderen maar de afstand tussen rijkoppeling en aftakaskoppeling blijft gelijk.
Bij stationair toerental de aftakas inschakelen.
dicky
Als de vrije slag idd goed is kun je eigenlijk niks verder afstellen. Goed het pedaal in trappen en met wat geduld moet het goed komen. Een beetje kraken betekent niet dat het stuk gaat.
Dimi
Ok, ik heb gisteren de vrije slag terug op 30mm gebracht. Dan laat ik het voor de rest zo. Alvast hartelijk dank!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D6005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!