Illustratie van:

Massey Ferguson 135 - Snelgang massey ferguson 135 50km/h laten lopen

Hallo, ik heb een massey ferguson 135 staan nu zag ik op histoparts een set staan voor je massey ferguson 135 wel 50km/h te laten lopen.. is er iemand die dit al eens getest heeft of ervaring mee heeft? ik hoor graag alles wat je ervan weet.. alvast bedankt!! grtjs hannes
(zie foto over welke kit het gaat)

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Feeling Blue
150 gaat vast ook wel lukken.. en harder ook wel.. zorg eerst maar dat je schijfremmen, goede vering, een zespuntsgordel en een rolkooi gemonteerd hebt..

Zo'n set is leuk om bij dezelfde snelheid, een lager toerental te draaien.. niet om de opgegeven snelheid mee te gaan rijden zonder de hele trekker aan te passen..
+4
walker1
Inderdaad, zitten nog simpele trommelremmen op en die remmen bij 25 km/h al niet heel erg geweldig. Denk ook even aan een testament als je toch perse zo hard wil gaan rijden met een 50 jaar oude trekker.
Sus1080
Wijze woorden. Deze set past ook alleen als je een 4-bak hebt trouwens.
Fordje4600
Ja laatst een 135 50 laten lopen, gelijk de remmen vervangen en bij vekoma laten reviseren, krijgt de wielen nu stil.
Om de tandwielen te monteren: versnellingbak uit de trekker halen op tafel leggen en compleet alles eruit halen (alleen het achteruit tandwiel moet je laten zitten, als je deze er uit trekt dan ben je zeker een half uur bezig om de naaldlagers in elkaar te krijgen) verder ben je speciale tangen nodig om de seegeringen te demonteren, weinig dealers hebben deze tangen liggen. Er zit 1 seegering bij die je er waarschijnlijk met een hoop geweld af moet breken omdat je hier niet bij komt met de tangen.
Fordje4600
@Fordje4600 verder is het wel leuk met zoon snelheid, de trekker heeft kracht genoeg en trekt redelijk goed op, ook kan hij met veel moeite nog een dieplader met 3 trekkers erop aan
+5
wim-same
@Fordje4600 Een trekkertje met mechanische remmen, alleen op de achteras, die nog altijd scheef remmen ook. Om zo'n trekker 50 te laten rijden is een zelfmoordpoging, en je brengt anderen ook in groot gevaar. Wil ik het nog maar niet over de verzekering hebben.
+2
walker1
@wim-same En niet te vergeten, ook nog een volgeladen dieplader er achter. Het zal wel, dit topic gaat richting sterke verhalen vertellen. Nog ff en ze rijden 80 met een 3 asser kipper vol met zand achter een MF 135.
+1
wim-same
@walker1 Toen de trekkers 40 gingen rijden, werd bij de meeste merken de vierwiel aandrijving ingeschakeld, Sommige merken hadden al remmen op alle 4 de wielen, Toen de trekker 50 gingen rijden zijn alle merken overgestapt op permanente 4 wiel beremming. Aanhang wagen remmen zaten er inmiddels al lang op, en gelukkig op de hele grote voertuigen al lucht remmen.
+1
wim-same
@walker1 Wij hebben vroeger al genoeg enge dingen mee gemaakt met trekkers die mechnisch remden op alleen de achteras. omdat dat nog mechanisch was, was het ook niet mogelijk om aanhang wagen remmen te maken. Vaak deden wij dat toen met een gewoon hydrauliek ventiel, bij gebrek aan beter. Gelukkig kwamen al gauw de vloeistof remmen met de mogelijkheid om een aanhangwagen rem ventiel te maken.
walker1
@wim-same Ik heb zelf een MF 135. Die remmen echt niet heel geweldig. Vroeger hing er nog wel eens een 4200 liter mest tank achter, ongeremd. Nou reed die MF hooguit 25 km/h, maar als je eens hard moest remmen, dan duwde die tank wel door.
wim-same
@walker1 Ik weet er alles van. maar toen was de techniek nog niet verder. Gelukkig is dan nu stukken veiliger geworden.
+1
walker1
@wim-same Ik weet het en ik ken die MF-jes wel. Verhalen dat je er een vol geladen dieplader achter hangt en er 50 km/h mee rijden neem ik dan ook met een flinke korrel zout.
Fordje4600
@walker1 of hij 50 reed weet ik niet maar zie ik hem wel voor aan
Fordje4600
@walker1 de eigenaar is er van haaksbergen mee naar schoonebeek gereden

(klik om te vergroten)

walker1
@Fordje4600 waarom dan niet die Fiat voor de dieplader? Kan zo niet het type zien, maar heeft sowieso meer pk's als de MF en heeft 4wd, dus ook 4 wiel geremd.
+1
Fordje4600
@walker1 geen idee, waarom niet 1 van de 5 of 6 ford 7810 ervoor die hij heeft... of 1 van de 3 8630's of de 8670? Hij wilde gewoon met die mf. De fiat is niet van hem hij moest ze alleen vervoeren trekkers op dieplader waren voor zo ver ik weet niet verzekerd en geen werkende verlichting.
Hannes.
Dat je voorzicht etc moet zijn weet ik allemaal, maar het was meer voor te vragen als iemand dit weldegelijk al eens in het echt had gedaan..., bedankt @Fordje4600 voor de reactie.. ik was van plan om eentje te kopen die uiterlijk niks meer waard is maar versnellingsbak en motor wel nog om het daarmee een uit te proberen.. maar als ik zo hoor dat heel de versnellingsbak eruit moet is het toch wel een lange en moeilijke klus denk ik..? denk je dat het zonder die speciale tangen ook lukt? bedankt
@Hannes.

Ik heb een mf 35. Denk dat daar de zelfde seegerringen opzitten. Het is ook te doen zonder speciale tang, is wel even zoeken voor een goede manier, maar het is me wel gelukt.
SjoerdHylke
@TerraJohnDeerefan Met een normale seegerringtang lukt het ook wel. Bij mijn versnellingsbak wel gelukt
+1
Fordje4600
@Hannes. 2 dagen werk met 2 personen die nog nooit een bak los hebben gehad, leg alles op volgorde en er gebeurt niks
SjoerdHylke
Een makkelijkere oplossing is gaan spelen met de eindvertragingen. Hierdoor hoeft de versnellingsbak niet uit elkaar. Ik ken iemand die heeft een massey ferguson 65 achterbrug (waarschijnlijk dezelfde als jou) en heeft hier trompetten van een massey ferguson 35 op gezet. Hier zitten geen eindvertragingen in. Deze trekker liep 65.
Wimsumar
Beste SjoerdHylke:

Quote Reactie van @SjoerdHylke:
geen eindvertragingen

Zet 1 eindvertaging vast (wel sateliettandwielen eruit zodat de achterwielsteekas vrij kan draaien). Dan gaat de trekker 2X de standaardtopsnelheid. 😎
SjoerdHylke
@Wimsumar tja dat is de 'beunhaas' manier. Lasapparaat erbij😂
+1
aad3040
Door het uithalen van deze fratsen gaan we straks nog meer regels krijgen en de verzekering flink omhoog mijn hartelijke dank hiervoor en gebruik je verstand.
Wimsumar
Beste Aad3040:

Quote Reactie van @aad3040:
verzekering flink omhoog

Welnee,de verzekering(maatschappij) ligt lekker achterover. Polisvoorwaarden en verkeerswettelijke voorwaarden kunnen geen aanleiding zijn voor premieverhoging vanwege fratsen.

P.S.:
Ome Bromsnor (van Landini6500) zou overigens wel even een vorstelijk uurloon binnen willen harken voor vermoedelijke fratsen op onderstaande foto (als dat op z'n pad komt tenminste). ;):

aad3040
@Wimsumar laat maar komen, alles geremd en alle verlichting en banden zijn goed, alles werkt zoals het hoort.
Feeling Blue
@aad3040 Als je dan toch uitnodigt: Ik zie alvast dat de spiegels te smal zijn om goed zicht achter de aanhanger te hebben.. 😎
(Er alleen langs kunnen kijken is niet voldoende)
+1
aad3040
@Feeling Blue achterop zit een camera die constant aan staat en beeld geeft, de breedte verlichting heb je een punt, zal het aan de verhuurder doorgeven.
Feeling Blue
@aad3040 Al zaten er tien camera's op.. De wet heeft het over spiegels.. (een hulpcamera geeft niet opeens een vrijbrief om spiegels te voeren die niet in orde zijn)
Wimsumar
Beste Aad3040:

Quote Reactie van @aad3040:
alles werkt zoals het hoort

Dat is heel mooi dat je zelf overtuigt bent van de spiegel(!) die ik je voorhoud.
En verder,... 'wat er niet op zit, kan ook niet kapot gaan'? (Breedteverlichting voor op de aanhanger. Geen zijmarkering? (misschien foto-effect).
Landini 6500
En oom agent even waarschuwen
een trekker hoord nog steeds bij langzaam verkeer

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
31
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0