Klopt het dat mijn dexta die 35km/h loopt een engelse uitvoering is?

Hallo, ik heb 2 dexta's staan de ene loopt 25km/h en de andere 35km/h klopt het dat dit te maken heeft dat degene die 25 loopt een duitse uitvoering is en de gene die 35 loopt een engelse uitvoering is? en kan je de duitse uitvoering ook 35 laten lopen? badnkt grtjs

Deel dit topic

Reacties

+1
valmet6400power
Beste Hannes,
De Engelse Dextas hebben het stuur rechts zitten 😁
Grapje, geen idee. @jammermaarhelaas weet jij dit?
jammermaarhelaas
@valmet6400power

Dit weet ik zo niet.
Ford leverde voor Belgie in de jaren 80 wel een andere eindreductie, max snelheid werd dan 25 km/h, normaal was die ruim 30. Maar of dit destijds ook al in een verkeerswet was vastgelegd en daarom zo geleverd, en hoe lang dat later door is gegaan weet ik niet.
Gaandeweg in de productiejaren is de versnellingsbak wel iets aangepast zodat het schakelen soepeler verliep. Eerlijk gezegd vind ik 35 al erg hard voor een Dexta, als je zo hard wilt moet je wel zorgen dat de stuurinrichting en de remmen goed in orde zijn. Niet zoals je op dat oude spul vaak ziet heel veel stuurspeling en remmen die soms nauwelijks wat doen.
+3
sassinga
De eerste Dexta's tot aug 1960 reden sneller dan de dexta's erna. Dit kwam doordat er vanaf aug 60 een andere verhouding in de versnelling bak kwam. De laatste New Performage Super Dexta's reden zelfs bijna 40

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN