Kopen van nieuwe Rugspuit

Hallo, ik wil graag een rugspuit aanschaffen, wellicht weet er hier iemand welk merk/type ik het beste kan kopen voor een beetje kwaliteit?

Deel dit topic

Reacties

van Ittersum
Voor echt op je rug een matabi 12 of 16 liter. Of anders gewoon een Gloria.10 liter

Tis maar net of je veel moet lopen of niet, op een quad zit of huis en tuin ding is. Je verlengt de levensduur aanmerkelijk door na gebruik de spuit schoon te maken. De rubbertjes/membranen kunnen slecht over deze agressieve stoffen. Succes!
bas repko
@van Ittersum bedankt voor de info
+1
jd4255
Wij hebben een birchmeier, zijn niet goedkoop maar wel goed vinden wij
+1
JD3010
@jd4255 Ik vind het maar een rot ding vergeleken met m'n vorige. Ding pompt erg zwaar, ook als ik die smeert.
+1
Sjon
Birchmeier, zwitserse kwaliteit.
Maar daar is de prijs ook naar.
+1
yoohan
Als je voor kwaliteit gaat, moet je een birchmeier nemen. Elk onderdeel is daarvan ook overal verkrijgbaar. Is niet de goedkoopste, ik gok de 10liter versie rond de 200euro.
Gebruik je een rugspuit 1 of 2x per jaar, dan zou ik absoluut een goedkopere nemen.
van Ittersum
@yoohan idd , zeinstra.nl/8414685200501-matabi-rugspuit-supergre… of anders zeinstra.nl/4006325508432-gloria-hobby-drukspuit-p… veel goedkoper, ook alle onderdelen verkrijgbaar en gezien de vraag van de prikker denk ik dat deze beste vraagsteller geen intensieve gebruiker is
bas repko
@van Ittersum klopt enkele malen per jaar hooguit... wel grote oppervlakken
walker1
@bas repko ik heb nog een douven spuit staan met ik dacht 300 liter tankje. is te koop.
+1
nielsve
Wij hebben een Birchmeier op accu. Werkt super, zeer goede rugspuit.
+1
yoohan
@nielsve
Dan heb je helemaal een fijne rugspuit ja. Alleen daar hangt ook een aardig prijskaartje aan. Denk iets van 600euro?
nielsve
@yoohan zeer fijne spuit ja.
Nu had ze van mij niet per se met een accu gemoeten. Maar als mijn vader zijn zinnen op iets gezet heeft dan moet ie het hebben 🙄
+1
mf6290
Ik heb er 1 gekocht met accu bij de fytohandelaar, merk weet ik zo niet meer, heeft ongeveer 200euro gekost en werkt prima, ik heb ze intussen ook al zien liggen bij verschillende doe het zelf zaken en daar zijn ze nog 50euro goedkoper.
+1
van Ittersum
@mf6290 nadeel is altijd, je moet vooruit denken. Morgen spuiten, vandaag de accu vol laden. Met een mechanische spuit is het: take and go
+1
mf6290
@van Ittersum als de accu opgeladen is kan je er wel een tank of 10 mee spuiten, ik maak er ook de gewoonte van om na het sproeien te kijken hoeveel spanning er nog op de accu zit, indien te laag laad ik direct op, dan heb ik nooit het probleem van een lege accu als ik de spuit nodig heb. denk trouwens niet dat het gezond is voor de accu om deze leeg of bijna leeg te laten staan.
+2
walker1
Nou nou, bedragen van 200 tot zelfs 600 euro voor een rugspuit? Ik heb er eentje van de firma Cranenbroek. 15 liter inhoud, voor 12,95. Heb ik al aantal jaren, dus is zeker niet zo dat dat ding na 3 keet spuiten lek of kapot is. Ook al zou dat zo zijn, dan nog kan ik voor 600 euro 46 keer een Cranenbroek spuit kopen. Wordt natuurlijk niet dagelijks gebruikt, maar als je dagelijks met een rugspuit moet gaan lopen, zou ik maar vlug een andere oplossing of ander werk gaan zoeken.
Mdbm
@walker1 Zo denk ik er ook over. Ik heb ook zo'n goedkoop ding van craenenbroek en mijn onkruid gaat ook dood.
Kees2030
fuxtec.de/fuxtec-fx-ad18-rueckentragbar-akkusprueh…

Ik heb deze laatst gekocht. Jammer dat ik nu zie dat hij in de aanbieding is.
Op aanraden van een collega die hem al jaren heeft en er zeer over te spreken is.
Ideaal dat niet pompen en de accu gaat lang mee.
hobbyboer
Er zijn (of waren?) ook spuitjes waar je pure roundup mee kunt verspuiten, heb ik ooit wel eens iets van gehoord.

Klein flesje roundup, doseerpompje voor hele lage dosering en een schijfvernevelaar om het in mooie kleine druppeltjes te verdelen.

Nooit mee gewerkt, maar lijkt mij ideaal, hoef je niet al dat water mee te sjouwen.
yoohan
@hobbyboer
Klopt, dat is het principe van Mankar, is ooit ontwikkld voor pure Roundup inderdaad. Ik heb er wel mee gewerkt vroeger, werkte opzich prima, nadeel was toen dat middelen met andere viscositeit, bijv. Basta of Finale er slecht doorheen gingen.

Andere speler die dat principe ook hanteert is Agricult, maar die werken altijd met een verdunning, zodat je ook een middelencombi met bodemherbicide kan gebruiken. Wordt in boomkwekerij veel gebruikt met rijen(kappen)spuiten. Je werkt dan bijvoorbeeld met 30liter spuitvloeistof per hectare, dus weinig vullen van de tank.

Grote voordeel is dat je eigenlijk niet spuit, maar inderdaad druppels strooit met een schijfvernevelaar. Systeem is dus in feite drukloos en druppelspectrum is nagenoeg hetzelfde, dus weinig tot geen drift.
Daarnaast gigantische middelenbesparing. Met 1 liter glyfosaat per ha krijg je net zoveel gedaan als met conventioneel rijenspuiten met 1% oplossing (3tot4 liter glyfosaat per hectare)
Wimsumar
Beste Yoohan:

Quote Reactie van @yoohan:
gigantische middelenbesparingMet 1 liter glyfosaat

"Glyfosaat? '' Je gebruikt toch geen surogaat-ROUNDUP?
van Ittersum
@Wimsumar geheimpje.... Roundup is Glysofaat, Roudup is maar een merknaam. Net zoals Baco een merknaam is voor een verstelbare moersleutel
+2
JD3010
Quote Reactie van @van Ittersum:
Baco

Dat is Bacardi cola. Je bedoelt Bahco.
van Ittersum
@JD3010 idd, bahco . Autocorrectie haalde mij in
Wimsumar
Beste van Ittersum e.a.:

Quote Reactie van @van Ittersum:
Roundup is Glysofaat, Roudup is maar een merknaam

"Glysofaat?'' ''Glyfosfaat?'' 😟 De werkzame stof heet: glyfosaat. (Maar dat snel terzijde).

Quote:
geheimpje....

Roundup is inderdaad een merknaam, en, geheimpje, Roundup is inderdaad glyfosaat (zoals alle andere surogaat-"Roundups") maar dan met een geheimpje: De toegevoegde bioactivator.

Kies eenvoudig, maak de ultieme keus:
(Wij van húske-wetterfûgel adviseren toitlet-duck 🙃 😜 )

roundup.nl/Portals/21/…
yoohan
@Wimsumar
Ik zou niet weten waarom niet?
Werkt prima.
van Ittersum
@hobbyboer die heb ik ook , komt uit de aardappelbouwhoek . Je nevelt heel selctief en niet meer dan een druppel. Moet alleen wat kleurstof vinden, puur voor je gevoel en visueel goo.gl/images/eq9Ltt/ hier een filmpje (vanaf 4.10 min)
hobbyboer
@van Ittersum die bedoel ik niet, dit is meer voor selectief toedienen en niet als vervanger van de rugspuit
hobbyboer
agricult.nl/assortiment/lvs-lans-pro/

Zoiets, daarmee kun je veel lagere doseringen mooi verdelen en hoef je dus veel minder water mee te sjouwen.
Of een grotere oppervlakte spuiten zonder bijvullen, vooral dat terug lopen had ik een grote hekel aan.
van Ittersum
@hobbyboer aha, tis maar hoeveel onkruid je staan hebt. Voor mij is het zoeken naar ridderzuring en dan is het reuze handig die ding die ik heb. Lange lans , zo vanaf de quad of trekkertje akker voor akker af rijden
hobbyboer
@van Ittersum voor dat werk is het idd mooi
+1
frammi
Heb al 15 jaar een solo 475. Werkt perfect.15 liter inhoud, onderdelen goed verkrijgbaar, druk op pomp in te stellen en niet te duur

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
33
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0