John Deere 4440 - Lekkage overdrukventiel bij HFWD

Beste TF'ers,
Ik probeer de HFWD van m'n 4440 wat beter te laten werken. De voorwielen trokken eerst alleen in de achteruit-versnellingen, na het vervangen van een electrisch ventiel nu ook al in vooruit-versnellingen. Het probleem wat zich nu voordoet is dat nadat de trekker een tiental meters heeft gereden olie uit een overdrukventiel komt lopen bij de hydro-motor, zie foto. Wie van jullie kan mij gerichte informatie geven waar ik verder moet gaan zoeken om dit verschijndel te verhelpen?
ronald73

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

deeremeneer
Hallo @ronald73
Heb je toevallig de hydrauliekdruk omhoog gezet ooit? Deze trekkers hebben maximaal 150 bar druk.
ronald73
@deeremeneer Nee hoor, ik heb nog nooit de druk veranderd sinds dat de trekker in mijn bezit is.
Ik heb net de druk gemeten achterop de hydrauliekaansluiting, deze gaf 185 bar aan. Teveel dus. Net als bij de europese series bij de oliepomp het drukregelventiel terugschroeven? Of gaat dat anders omdat deze traktoren 2 oliepompen hebben?
+1
deeremeneer
@ronald73
Ja onderaan de pomp de druk terug draaien. 185 is echt te veel. Daar is het systeem niet opgebouwd.
+1
ronald73
@deeremeneer Okee, bedankt.
Trekker kwam via Nederland uit Luxemburg. Volgens het verhaal van de verkoper uit NL heeft er ooit een voorlader op gezeten. Ik verwacht dat ze om die reden daar dan maar de druk een beetje hadden opgeschroeft.
+1
dj832
Waarschijnlijk is de schijf van de hydromotor ingelopen.
180 bar moet geen probleem zijn voor de hydromotoren, eventueel wel voor andere componenten van het hydroliesche systeem.
ronald73
@dj832 Ik probeer eerst de druk wat te verlagen en kijk wat er gebeurt. Als er dan nog steeds olie door dat overdrukventiel wordt geduwd, dan bekijken we jouw suggestie. Bedankt voor het meedenken.
deeremeneer
@ronald73 en hoe is dit uiteindelijk afgelopen?
ronald73
@deeremeneer De druk hebben we verlaagd, maar er veranderde niets.
Blijkbaar is er nog een ventiel ergens goed verstopt in de trekker. Die moeten we nog opzoeken en nakijken. Maar ja, na zoveel tijd zijn we daar nog steeds niet aan toegekomen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 4440 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!