Stoomcleaner geen water én druk...

Beste beunhazen en vakmannen

Wij hebben hier een gerni 200 bar warm water reiniger staan.
Ding heeft altijd prima gewerkt, heeft nu 5 jaar stil gestaan, dus olie even verfrist, en wij dachten water erop en gaan.....

Helaas, de ketel vult zich prima met water, pomp draait echter komt er geen druk en het rare is dat er al helemaal geen water uit de lans komt.... kijk geen druk ok maar helemaal geen water überhaupt niet dat vind ik vreemd.....

Iemand enig idee? Ik kan geen filters vinden in de aanvoerleiding ook bij HD slang eraf komt er uit die poort geen water....

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

mike_v
Wilde gok; Moet er water op de pomp zitten voordat deze water uit het reservoir kan aanzuigen?

Zonder water in de pomp, zuigt hij enkel lucht aan.
angelo-nabben
Klepjes vast of stuk mss
Offshoretiger
Nou dat vermoeden heb ik ook maar hoe ga je dat oplossen, waar zou je evt water kunnen toevoegen zodat die het daarna zelf doet?
Hij zuigt ook enkel lucht na mijn idee..
Offshoretiger
Spannender als dit gaat het niet worden...😀

(klik om te vergroten)

fendt2
Had laatst ook een hd spuit die een aantal jaren niet meer gebruikt was. Het hele pomphuis was van binnen verroest. De inlaat poorten waren compleet dicht geroest. Van buiten zag hij der nog redelijk uit. Maar de druk van de waterleiding kwam er niet eens meer door.
Offshoretiger
Ja dat is bij deze ook zo zijn we net achter, alles kats en kats verroest... hoe heb jij het opgelost?

Pompje uitelkaar halen is dat de moeite?
+1
fendt2
Is naar de oudijzerboer verhuisd....
+1
goeiedag eem
Toevallig in de tussentijd niet met de krachtstroom aan de slag geweest dat de pomp nu verkeerd om draaid?
Wimsumar
Beste Offshoretiger:

Quote:
Pompje uitelkaar halen is dat de moeite?

IK heb mijn hogedrukreinigerpomp (koudwater) van bouwjaar 1983 al een keer of 3 laten reviseren (klepjes en de afdichtringen om de (3) keramische plunjers vervangen) en heb zeker het gevoel dat dat uit kan. Het gebruik is dagelijks 2 X minstens 10 minuten voor het schoonspuiten van de melkstal ( hierbij gebruik ik het reinigingswater met reinigingsmiddel + naspoelwater van de melkinstallatie) + alle andere stal-/machineschoonmaakklussen. Terloops is ooit ook nog eens de draairichting van de pomp andersom (naar "goede" draairichting) gezet met wisseling van een krachtstroomdraad.
Bij jouw pomp vraag ik me af of deze in de 5 jaar stilstand niet ooit eens is stukgevroren. Revisie zal dan waarschijnlijk te kostbaar of onmogelijk worden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0