Waar zit de smeerklep

Mijn trekker stopte laatst in eens met rijden ik heb toen ook op dit forum gevraagd wat het kon zijn en kreeg de goede tip dat vermoedelijk de borging voor de veer van de smeerklep was weg geraakt. Ik heb de klep verwijderd zoals gezegd, en vond inderdaad een spiraal veer de borging kon ik niet vinden. Maar ik kan niet gewaar worden waar deze veer in moet. Ik heb ook al de bouten (12 stuks) aan de binnen kant los gehad daar achter zaten alleen olie kanaaltjes. NH monteur gaf de vorig keer duidelijk uitleg, dus zou je hier op kunnen reageren. Alvast bedankt

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Nick421
+1
nhmonteur
@Nick421 inderdaad, de deksel heeft er niks mee te maken. Als het goed is heb je ook de drie pijpjes gevonden die tussen de deksel en de 2 koppelingspakketten zitten. Waar die drie pijpjes in gestoken zitten, daar zit de smeerklep.
Heb je alleen de veer gevonden?
Als je alles compleet hebt dan moet je bij elkaar 2 segeringen , 2 stopjes 2 veren en 1 smeerklep hebben.
Ik zal eens kijken of ik een plaatje kan vinden zodat het wat duidelijk word.
+2
nhmonteur
@Nick421 hierbij de tekening van hoe de smeerklep in het huis zit. Wat ik vaak doe als alles er weer in zit, is boven en onder het stopje een klein gat boren schuin in het huis en daar een spanstift in doen. Zodat de klep er nooit meer uit kan springen.
Durf je dit niet aan dan zal ik wel een niet segering/snapring monteren omdat de oude meestal zijn sterkte kwijt is en de kans dus groot is dat hij er weer uit springt.

(klik om te vergroten)

jammermaarhelaas
@nhmonteur

Dat met de spanstiften deed de dealer hier in de buurt ook.
jammermaarhelaas
Het betreffende kanaal zal wel aan de binnenkant van de transmissie-behuizing zitten, dus niet in de deksel die je op de foto hebt gezet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN