Raba-Steiger 245 tot de balk erdoor ,storende lagen opheffen en maken in één keer.

Deze kniktrekker van Raba kwam even het maisland lostrekken tijdens de oldtimer hakseldag in Dalen. Het lukt met de trekker om in één werkgang een storende laag te maken in de grond en hem ook weer direct op te heffen zie de video beelden

Deel dit topic

Reacties

Jeroen-ford
Dit nut ontgaat mij
+3
walker1
Wat een kletsverhaal, storende lagen maken en weer opheffen. Als het al zo kan, dan had die trekker en woeler beter in de schuur kunnen blijven. Is eigenlijk net zo iets als een schoon huis hebben, er vervolgens expres een teringzooi van te maken en dan weer schoon te maken. Bovendien is het sowieso al erg twijfelachtig of die trekker wel storende lagen maakt, want het is droog en trekker staat op brede banden, dus bodemdruk zal wel erg meevallen. En dan ook nog eens, als er al storende lagen zitten, dan krijgt hij ze toch niet los, want waar de trekker het moeilijk krijgt, gaat deze staan slippen, waarna de woeler geheft wordt. Ik snap best dat het op zo'n oldtimer haksel dag meer om de lol en de hobby gaat, dan dat er echt nuttig en productief gewerkt wordt, maar kom niet met zo'n kletsverhaal aan zetten dan. Schrijf gewoon iets van "grond lostrekken met Raba Steiger" en meer niet.
+1
SJB533
@walker1
Nou is een Rabá van zich al wel vrij pondig, en zijn de banden niet zo groot als bij moderne kniktrekkers, maar inderdaad: beetje een kletsverhaal over die storende lagen maken. (Nou moet ik eerlijkheidshalve bekennen, dat ik persoonlijk al helemaal geen fan ben Trekkerweb)
+2
walker1
@SJB533 Ik ben er ook geen fan van, vraag me ook af waarom al die trekkerweb items hier in het forum terecht komen.
+1
SJB533
@walker1
Ik ook. Heb er geen invloed op, helaas
langeslagdiesel
Eerste klas kwaliteits prutswerk. Gaat ook niet hè zonder fatsoenlijke diepteregeling.
+1
Siete
Wat een hatelijke reacties. Is toch juist leuk dat als je zo'n trekker hebt je er ook nog een beetje mee kan spelen? Verhaal is idd wat ver gezocht, maar als dat alles is... 😅
En @langeslagdiesel waarom zou het zonder diepte regeling meteen pruts werk zijn? Als dit dezelfde grondsoort is, en vlak genoeg dan gaat dat toch best? Durf wel te beweren dat er zat zijn MET diepte regeling op de trekker die helemaal niet eens weten hoe ze dit moeten gebruiken.... 😂😂😂
langeslagdiesel
@Siete als je even goed naar het filmpje kijk dan zie je de trekker 4 gaten graven, bij het bijregelen van de hef schiet de woel vervolgens over de gaten heen. Het wordt tussen nu en het aankomende voorjaar beslist een keer goed nat! Mag jij raden waar het het langste nat blijft volgend jaar en de jaren daar na. Dat bedoel ik met prutswerk. Of grond vernagelen. Maar goed, ieder ze pleziertje.
Siete
@langeslagdiesel Het is ook niet persoonlijk tegen jou bedoeld hoor. Snap je punt zeker wel!! 😉 Het valt me wel eens vaker op dat sommigen met de meest gave trekkers op dit soort dagen niet per se ook altijd bepaalde basiskennis hebben van dat werk. Maar dat weten de grondeigenaren ook wel denk ik. Het gaat er toch om dat iedereen met elkaar van de gemeenschappelijke hobby kan genieten? Ieder op zijn of haar eigen niveau?
SJB533
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
als je even goed naar het filmpje kijk dan zie je de trekker 4 gaten graven, bij het bijregelen van de hef schiet de woel vervolgens over de gaten heen

Hoe reageert de hef van zo'n Rabá? Hoe bedien je 'm überhaupt?
walker1
@Siete Het is zeker mooi om er op zo'n oldtimer evenement mee te spelen, daar klaag ik ook zeker niet over. Nu alles zo droog is, denk ik ook niet dat je de grond er mee verprutst. Maar trekkerweb moet er niet zo'n kletsverhaal over storende lagen bij verzinnen, dat slaat nergens op.
Siete
@walker1 Dat ben ik wel je eens hoor. Het verhaal is eeehhh iets overdreven 😉
Sjon
Door de droogte van het afgelopen half jaar zijn er geen storende lagen meer.
Lekker bovenin de grond blijven.
+1
boegie
Quote Reactie van @Sjon:
geen storende lagen meer

Zodra het weer flink geregend heef zijn ze 'ineens' weer teruggekeerd. Heel appart...
+1
walker1
@boegie @Sjon Storende lagen komen en gaan niet afhankelijk van het weer. Een storende laag kan een van nature aanwezige klei of leemlaag zijn, heeft niks met het weer te maken. Je zou een spuitspoor of dichtgesmeerde ploegvoor ook een storende laag kunnen noemen en daar kan het weer wel een rol bij gespeeld hebben. Maar dat filmpje op trekkerweb heeft helemaal niks met storende lagen te maken. Vraag me af wat voor fantast die tekst verzonnen heeft.
+1
boegie
@walker1 inderdaad, doelde erop dat ze dan in een keer weer zichtbaar waren aangezien daar vaak water blijft staan gezien de reactie erboven
flip1150
Het is leuk om met een oude voor de oost blok gebouwde Steiger een beetje te stoeien.
Nu draait mijn maag elke keer om als ik zie dat ze niet eens de cultivator horizontaal kunnen afstellen. Net alsof ze met opzet de woeler op zwaarder trekken zetten.
Je mag van mij best klooien maar doe het dan wel fatsoenlijk.
langeslagdiesel
@flip1150 dat bedoel ik.✌️
valmet6400power
@flip1150
Haha precies dat, stel hem dan in ieder geval knap af hoeveel moeite is dat nou. Als je wil dat de trekker zwaar trekt ga dan een versnelling hoger rijden.
Siete
@valmet6400power Je moet er niet vanuit gaan dat iedereen die dat spul koopt ook hoe het werkt. Er wordt mee "gewerkt" zoals het aangekoppeld is blijkbaar. Ben t wel met je eens hoor, maar dat komt ook omdat wij wel in dat werk zitten. Zie onderweg wel meer machines achter een trekker hangen dat de tenen je spontaan krom in de klompen gaan staan. Maja...
+1
valmet6400power
@Siete
Ja dat zal het wel zijn inderdaad, ik ga rijden met een woelpoot en na 10 meter ben ik er al uit om te meten of de woel ook waterpas staat. Maar dan kom je als loonwerker bij een veehouder die dan met zon Evers rijdt met twee rijen tanden waarvan de voorste rij twee keer zo diep staat dan de rij erachter omdat de topstang veel te kort staat. Dan kijk ik even de andere kant op hoor 😂
Wimsumar
Beste Valmet6400Power:

Quote Reactie van @valmet6400power:
na 10 meter

De RABA-chauffeur zal binnen 10 minuten (misschien zelfs ook al binnen 10 meter) aangevoeld hebben dat z'n prototype de praktijk niet aankan.
+1
TurboTurbo
@flip1150 Misschien staat de topstang expres wat te kort, omdat ie anders de tanden in de achterbanden heeft hangen bij het heffen.
flip1150
@TurboTurbo Dat kan. Maar meestal heb je zowel bij de trekker als bij het aanbouw werktuig meerdere gaten om aan te koppelen. Ik heb het probleem ook dat wanneer ik mij woeler vlak op de grond aankoppel dat de tanden de dubbellucht in willen maar door bovenaan aan het werktuig aan te koppelen en wat lager aan de trekker gaat automatisch je aanbouw werktuig achterover bij het tillen. Daarbij heeft de trekker op het filmpje naar mijnmening ook nog eens een hydro topstang waardoor hij vanuit de cabine de instelling kan veranderen.
dx11
Dat ding heeft een aslast van 7 ton, is niks bij een beetje hakselaar

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , oldtimer , maisland , grond , lostrekken , raba en hakseldag geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0