Fiat 450 - Ik ben op zoek naar wielgewichten voor een Fiat 450. Weet iemand waar ik die zou kunnen vinden?

Ik heb een 450 met voorlader en een vierwielige mestwagen. Voor beide is wat extra druk op de achterwielen wel wenselijk. Gewichtblok is niet handig ivm met aan- en afkoppelen tbv mestwagen.

Alvast bedankt!

Huib

Deel dit topic

Huib Chardon

Reacties

Welten
Ik denk dat je wiel gewichten zelf passend moet gaan maken. Dus wiel gewichten van een ander merk gaan zoeken
+2
gijsie43
Je kan ook water in de banden doen. Voor extra ballast. Het lijkt mee een goedkope en simpele oplossing. word wel vaker gedaan bij grotere tractoren.
Huib Chardon
@gijsie43 Dank je wel. Wellicht interessante oplossing. Geen idee hoe dat werkt. Moeten er dan speciale ventielen in?
+1
JD-4450
@Huib Chardon dat niet.
Binnenwerk van het ventiel eruit, verloopstukje maken zodat de tuinslang erop past, water (met antivries!) Of koelvloeistof erin, binnenwerk ventiel er weer in en de band met lucht op druk pompen..
Welten
Dat is inderdaad ook een goeie oplossing
fiatfan
Vind je nergens meer...
stijn-de-bock
@fiatfan ik vrees dat je gelijk hebt.
Huib Chardon
@buorman Dank je wel. Hier heb ik al contact mee gehad, maar zijn fiat wielgewichten hebben 3 gaten en mijn velgen hebben er vier.
buorman
@Huib Chardon

tractorfan.nl/picture/1258536/…

Je hebt het probleem van het extra gewicht inmiddels opgelost zie ik 😁
Wimsumar
Beste Huib Chardon: Maak een ophangstrip aan de rolbeugel zodat je achter de zitting een 3 `a 400 kilo frontgewichten op kan hangen.

Huib Chardon
@Wimsumar Thx! Dat is ook een goed idee. Wielgewichten gaan er waarschijnlijk nooit meer af als ze er eenmaal aanzitten en die frontgewichten hangen vanzelf een keer in de weg.
Wimsumar
Beste Huib Chardon:

Quote Reactie van @Huib Chardon:
Wielgewichten gaan er waarschijnlijk nooit meer af

Met wielgewichten past de dubbellucht waarschijnlijk ook niet meer. Daarnaast, wielgewichten zijn doorgaans duurder dan frontgewichten (richtprijs €1,- per kilo).
stephan-inter
Zelf maken. Strip over je boutgaten van velg aan as. Dan dikke as op lassen in het midden. En dan ronde gewicht schijven aan hangen. Op marktplaats verkoopt iemand ronde schijven(M Hakkert heeft ook facebook) van 28kilo per stuk.
+3
walker1
Elke avond naar de sportschool en proberen elke keer een zware halterschijf mee naar huis te smokkelen en die dan in het wiel hangen.
bas101
Wielgewichten voor MAN tractoren waren ook niet meer te vinden , heb ze toen zelf na laten gieten , maar voor je t zover hebt .......

(klik om te vergroten)

Fendttrisixfan
@bas101 hoeveel kost dat ongeveer per kilo om te gieten en mal maken?
Fendttrisixfan
@bas101 hoeveel kost dat ongeveer per kilo om te gieten en mal maken?
bas101
@Fendttrisixfan mal maken koste toen enkele 100den € s , gieten kost tussen 2€ en 2€50 , ik schrijf voor de mal toen , toen was in de crisistijd en kreeg ik t voor elkaar voor redelijk geld , de crisis is nu voorbij en reken er op dat t duurder geworden is en de happigheidslechts enkele gewichten te gieten mindr is , mocht je geen gieterij kunnen vinden kan je me nog eens benaderen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 450 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!