Deutz D6006 - balandeur op tijd zetten

Ik en bezig met het reviseren van een d6006 en nu wil ik de balandeur weer monteren. heb de balandeur zelf niet uit elkaar gehad, alleen onder de trekker vandaan gehaald. iemand die mij kan uitleggen hoe de tekens op de tandwielen moeten staan?
gerben-esselink

Reacties

goeiedag eem
Er staan op het tandwiel op de krukas 1 of 2 puntjes op de tanden en deze staan ook op het tandwiel van de balandeur, deze zet weer bij elkaar en het staat weer optijd, staan er bv 2 puntjes op de krukas staat er 1 op de balandeur en dan zet je die 3 bijelkaar. maar kan ook 1 op de krukas zijn en 2 op de balandeur,
dendeze
Wat is in Godsnaam een balandeur?????
JD3010
@dendeze zoek dan op, luilak. Of ken je dat woord ook niet
+2
Loeideutz
@JD3010 Ik ben niet de slimste als het aankomt op technische gegevens bij tractoren. Ik ben dus ook zeer nieuwsgierig wat een balandeur is en wat hij doet, of niet doet op een tractor. Als ik in Google “balandeur” in typ, dan kom ik bij Granit uit. Met dus wat foto’s waar ik geen chocola van kan maken. Ik krijg een paar topics van TF, en ik krijg nog wat vage resultaten die hier niks mee te maken hebben. Maar ik krijg dus bijvoorbeeld niet een verwijzing naar Wikipedia, of zoiets, met een goede uitleg.
Eens in de zoveel tijd lopen we hier weer eens tegen dit probleem aan. Voor sommige mensen, en soms ben ik er daar een van, is tractorfan hetzelfde als Google op het gebied van alles wat met tractors te maken heeft. Ook dus op het gebied van reparatie. Als je denkt dat het te moeilijk is voor een ander, leg het dan zo uit dat hij, of zij, niet op het idee komt om er zelf aan te gaan sleutelen.
casejxu
@Loeideutz op het plaatje zie je een brok gietijzer. 2 tandwielen en daaraan zitten 2 contragewichten. Deze moeten op juiste timing gezet worden tegenover de krukas. Deze contragewichten vangen de oneenparigheid van een 4 cyl motor op. Dit om trillingen te verkomen. Het niet monteren van deze gewichten kan. Want in industrie motoren zitten ze niet gemonteerd namelijk. Deze hangen toch in rubber silentblokken. Maar bij een trekker kan je er rekening mee gaan houden dat dan de trekker wel redelijk uit elkaar zal trillen
SJB533
@casejxu
Ander woord (Franstalige oorsprong?)voor balansas?
casejxu
@SJB533 kan.... ben geen expert met de franse taal
+1
CaseMX
@SJB533 Inderdaad de balansas.
+1
dendeze
@JD3010 Het woord IDIOOT ken ik wel en dat ben jij! En in het Engels en Frans is dat idiot.
Ben jij een belachelijke lul zeg!
JD3010
@dendeze Daar heb je wel lang over moeten denken.
mike_v
Maar hij heeft wel gelijk @JD3010 ... 😏
dendeze
Bedankt Mike, het doet deugd te zien dat er verstandige mensen op dit forum zijn ook.
Ik dacht toch dat het de bedoeling was om mensen te helpen, niet om af te breken. 😉
JD3010
Quote Reactie van @dendeze:
Ik dacht toch dat het de bedoeling was om mensen te helpen, niet om af te breken.

Je hebt helemaal gelijk, je bent ook nooit te oud om wat te leren.
Welgerap52
Als je geen merktekens kan vinden dan moeten er 2 zuigers in bdp staan en dan de gewichten naar beneden laten hangen en dan eronder schroeven.
goeiedag eem
@Welgerap52 staan als het goed is zeker wel merktekens op. staat ook in het boek, hoe je hem monteren moet alleen moet je soms even met een stukje scotch brite wat aanslag van de tandwielen afhalen om ze te vinden. maar zoals jij het zegt kan ook
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D6006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!