Agrifac ZA3400 - Ervaringen, gebruikt, hta, alles

Hallo,

Mij is een Agrifac ZA 3400 zelfrijdende spuit aangeboden. Ik heb niet veel ervaring wat betreft deze zelfrijdende machine.
Uiterlijk is in een nette staat maar hij heeft al wat uren 9000+ is dit een probleem of kan er nog wat bij. Ook voorzien van hta, zijn hier nog aandachtspunten bij?
Is het goed te doen om er nog gps op te laten zetten?
Willen jullie ervaringen delen wat betreft gebruikte zelfrijdende spuiten? Ik ben benieuwd.
Ps. Ik spuit niet heel veel hectares (1000ha/jaar) maar hecht veel waarde aan stabiliteit en wendbaarheid.
Spuit11

Reacties

+1
valmet
Als je 1keer zelfrijdend gewend bent wil je niet meer anders. Voor hta pomp is het belangrijk om het toerental van de motor goed te hebben en jarlijks olie verversen.
Fast Eddy
Hier in de buurt lopen 2 Cebeco zelfrijders met gps gestuurde sectie afsluiting van Topcon.
Beide boeren zijn er zeer tevreden mee en willen niet meer terug naar een trekker-spuitcombinatie.
Ares RZ
Wij spuiten zo'n 10.000 ha per jaar met een Condor met HTA. HTA is de beste uitvinding sinds het wiel is uitgevonden. 1 Dop voor 95 % van het spuitwerk. Van 80 tot 200 ltr per ha en van zeer fijne tot zeer grove druppels, alles met 1 dop en onder het rijden te regelen met een draaiknop met 6 standen. 9000 uur is heel wat maar als er netjes op gepast is kan hij die 100 uur per jaar bij jou nog wel een poosje aan.
MaxxuM4ever
Wat @valmet zegt, als je eenmaal een zelfrijder hebt ben je om. Wij hebben thuis een delvano, vergelijkbaar met een agrifac 3300. Bevalt opzich goed maar je hebt wel onderhoud met een oudere spuit. Eerste winter goed nakijken en niet bezuinigen zorgt voor een goede start en weinig stilstaan. De basis van een agrifac is wel goed volgens mij. Voor ons was een 3400 toen buiten budget maar ze worden steeds betaalbaarder. Volgens mij zijn er een aantal dealers gespecialiseerd in groot onderhoud/revisie van Agrifac spuitmachines.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Agrifac ZA3400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!