Zitmaaiers Diverse - Sleutelcontact zitmaaier omzeilen

Beste heren, ik heb een oude zitmaaier waar mijn zoon klusjes mee doet. Nou ja heen en weer rijdt met een aanhangertje.
Maar het sleutel contact werkt niet meer. Ik heb er al een nieuwe op maar die werkt ook niet. Nu wil ik eigenlijk de hele rommel omzeilen en gewoon een hoofdschakelaar er op zetten en een startknop.
1. kan ik de draden van het sleutel contact nu gewoon doorverbinden ?
2. De hoofdschakelaar lijkt me het beste op de hoofdkabel van de accu? Dan staat alles toch uit?
3. Hoe gaat die dan weer uit? Stopt dat ding als ik de hoofdschakelaar uit zou doen? Ik heb geen idee met een benzine motor? (Een diesel blijft in principe gewoon doorlopen)

Alvast bedankt voor de ideeën !
Ray
iRay

Reacties

+2
stephan-inter
Aan je contact slot zitten waarschijnlijk 3 draden.
Kleuren weet ook zo niet uit mijn hoofd maar zo deed ik het bij de cross auto's.
Op 1 draad staat 12v. 1 is voor contact en andere is voor het starten.
De 12v en het contact draad kan je met elkaar verbinden door middel van een schakelaar. Schakelaar aan is maaier op contact en schakelaar uit is maaier uit.
De laatste draad is voor het starten. Daar kan je het beste een schakelaar voor gebruiken met een veer zodat de start motor uitgaat als je de schakelaar los laat.
Dus 1e schakelaar is om hem op contact te zetten(over al stroom op komt) en om de maaier uit te Zetten. En de 2e met een veer werkt dus alleen als de 1e op contact staat en is om hem te starten
Weet niet of het verhaal duidelijk is zo?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de zitmaaiers Diverse ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!