Illustratie van:

John Deere 3650 - Digitaal dashbord (tacho) John Deere 50 serie

Goedenavond mede TF-ers

Ik heb een redelijk irritant probleem. Het ‘toetsenbordje’ van de digitale snelheid/urenmeter (ook wel tacho genoemd in de onderdelencatalogus) is kapot. Dit toetsenbord bestaat uit twee velletjes plastic met daarop metalen stripjes gelijmd. Verdeeld over 4 vakjes, hiervan is er 1 kapot door een breuk van zo'n stripje, hierdoor zijn verschillende functies niet te gebruiken. Deze toetsenbordjes zijn niet nieuw te verkrijgen via de JD dealer, en ook wist deze geen andere oplossing. Ook heb ik heel het internet (voor zo ver ik kon) afgezocht. Deze tacho is van Motorola en ook gebruikt in de autotechniek, alleen bij welke merken is mij onbekend

Mijn vraag: Kan iemand mij meer informatie geven of ik mijn toetsenbord kan ‘(laten) repareren of dat ik ergens nog een nieuwe kan kopen/laten maken en de kosten hiervan?! Ook andere tips zijn welkom!

Met vriendelijk groet,

Deel dit topic

Reacties

Compleet nieuwe tacho valt niet onder de serieuze opties voor de slimmeriken (grapjassen? ;)) hier. Deze kost namelijk ongeveer 750 euro.
RobinBos
Dit zelfde principe laten repareren of na laten maken is bijna onmogelijk. wat je nog kunt overwegen is om met conventionele knoppen iets te maken en aan te sluiten, maar dan moet je de princonnector waar die oude bandkabel in zat er ook af solderen.
Dit zijn gewoon klote knoppen, van het principe is algemeen bekend dat de levensduur niet erg hoog is.
met alcohol schoon maken helpt trouwens ook nog wel eens, maar als hij al gescheurd is gaat dat niet meer op.
old man jose
In de elektronica is lijm, die gebruikt men wel eens om achterruitverwarming te repareren. Deze lijm geleidt ook stroom. Daarmee zou je de print kunnen repareren. suc6
john deere 7810
Op het werk sturen ze wel eens dachbordjes op naar frankrijk naar een speciaal bedrijf weet niet of dit er ook onder valt? maar daar moet nagel ofzo toch wat aan doen? lijkt mij
RobinBos
In frankrijk zit inderdaad een firma die electronische stuureenheden kan repareren, maar of dit onder de €750 kan betwijfel ik.
ik kan dat toetsenpad ook niet los krijgen, helaas. Misschien dat meindertsma het heeft liggen.

Lijm of een soldeerbout of iets heeft allemaal geen zin. ik heb dat afgelopen zomer ook met de combine gehad, ook zo'n principe toetsenpad kapot, fout wel gevonden, uren aan gespendeerd, maar niet aan de gang gekregen. nieuw koste ons €1500
marksku_johndeere
In hazeldonk (Industriegebied in Breda)kun je geloog ik ook zulke dingen laten repareren, morgen ff op het werk na vragen hoe het heet.
jd user
Je moet naar de sloop voor zo'n dashbord.Er zal vast wel een gebruikte liggen.
Bedankt voor de reacties, zal eens keer wat proberen met die geleidende lijm. Solderen aan dat kleine spul werkt ook haast niet. Ding opsturen naar Frankrijk wordt ook een dure hobby, net zoals een andere. Het is irritant maar de trekker doet z'n werk er goed om dus het is niet de bedoeling dat het kapitalen gaat kosten.

Mocht er iemand nog iets weten dan reageer alsnog!
john deere 7810
Wisten ze het bij lesscher ook niet? 😛
@Fendt-Farmer-Vario

Je hebt een pb.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3650 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!