Deutz-Fahr DX 4.30 - Dx 4.30 start probleem

Onze Deutz DX 4.30 heeft een wat opmerkelijk start gedrag. Als ie een paar dagen heeft stil gestaan en je hem dan start, slaat ie bij de eerste klik gelijk aan maar ook meteen af. Als je hem vervolgens weer start slaat ie na 3 a 4 keer rond weer aan, maar het lijkt dan net alsof er ergens lucht in de dieseltoevoer zit, na een paar seconden loopt ie normaal. Verder loopt ie erg mooi en bij korte tijd tussen gebruik en opnieuw starten is het probleem er niet.

Wij hebben het idee dat er ergens iets (intern) lekt, maar weten niet goed waar te beginnen. Aan de buitenkant is alles schoon en droog. Filters, tank en opvoerpompje zijn schoon. Wat denken jullie dat het kan zijn: opvoerpomp, brandstofpomp, verstuiver(s) of nog iets anders misschien?
deutzke430

Reacties

Wimsumar
Beste Deutzke430:

Quote:
Wij hebben het idee dat er ergens iets (intern) lekt

Ja, die kans is erg groot. De tank zit laag onder de cabine. Controleer de aanzuigleiding als eerste verdachte op lekkage.

Fendt926Driver
Misschien het opvoerpompje die iets diesel terug laat lopen.
Als de trekker weer een keer iets langer gestaan heeft loop dan eerst naar de rechterkant van de motor. Net onder de brandstofpomp zit het opvoer pompje daar zit rechts iets onder een hand bediening.
Druk daar een keer of 6 a 7 op tot je iets tegendruk krijgt en start dan de trekker weer.
Als die dan blijft lopen weet je dat het het opvoerpompje is
deutzke430
Bedankt voor de tips. Ga proberen of ik iets kan vinden.
+1
JD3010
Desnoods een terugslagklep in de brandstofleiding monteren.
RobDeutz104
Meestal slang lang tank lek.
Fred6490
Wat ik steeds doe bij zulke rare dingen is de leidingen tot aan de injectiepomp vervangen met voorlopige doorzichtbare leiding zo kan je zien wat er gebeurd met de brandstof.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr DX 4.30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!