Illustratie van:

Ford 8700 - Problemen met de motor

Hoi,

ik heb de kop van mijn 8700 er af gehaald. omdat deze nogal wit rookte en onderdruk opbouwde. nu ben ik zelf geen echte monteur, dus weet er niet alles van.
Als ik op de zuigers kijk dan zijn er twee nogal vettig/zwart.
ook voel ik met mij nagel dat de cilinderwanden niet helemaal vlak zijn.
en je hebt boven in de cilinder een zwarte rand (stootrand volgens mij?) maar hieronder is er ook nog een stukje zwart.

weten jullie misschien wat het probleem kan zijn en hoe ik dit kan oplossen.

Mvg tijn

Deel dit topic

Reacties

fordke8700
Hij rookte wit uit de carter ontluchting niet uit de uitlaat
valmet6400power
Uit de carterontluchting rookt ie in principe altijd wit, het is hete lucht dat condenseert in de buitenlucht. Nu is de vraag, kwam er uit die carterontluchting ook olie als je hem een nacht had laten staan op dezelfde plek? En hoe gaat het starten als ie koud is?

Als die wel wit uit de uitlaat rookt dan is het een teken van slechte compressie.
dendeze
Je had voor je de kop monteerde eigenlijk best eerst de compressie gemeten, maar dat terzijde, als hij onderdruk heeft wijst dat al op versleten zuigerveren en speling op de klepgeleiders en klepdichtingen (klepseals), niet echt iets om als niet monteur aan te beginnen, wil je het toch proberen hulp kan je hier meestal wel krijgen.
malcon
Zuiger gebarsten

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 8700 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!