Same Minitauro 60 -

Hallo kan iemand mij vertellen waar ik de smeernippels voorde achteras kan vinden van same minitauro
bold eagle

Reacties

old man jose
Wat denk je van op de achteras!!!!
Bij de wielen en de remstangen simpel toch
FENDTfarmer
Zitten die er wel op?
Wimsumar
Beste Bold Eagle: Het is niet gebruikelijk dat er smeernippels ( voor vet) op de achteras van trekkers zitten. Er zijn een paar merken die dat wel hebben ( van SAME weet ik dat niet)om het lager ( tegen het wiel aan) met vet te kunnen doorsmeren. ( meestal is de gehele achteras met het differentieel als "oliebad" uitgevoerd).
Het spreekt voor zich dat als het eindlager met vet doorgesmeerd moet worden dat de vetnippel daar ook ergens in de buurt moet zitten.
bold eagle
Ik ben ook maar een leek heb wat gepiep bij de rechteras vandaar nou in iedergeval bedankt
bold eagle
Ja lijkt mij ook ben ook driftig aan het zoekengeweest maar op ophet eindlager niks kunnen vinden ikdenk inderdaad dat de gehele as met differintieel als oliebad is uitgevoerd mijn probleem is dat ik als ik rij de boel aardig kraakt en piept rechts achter ik zal waarschijnlek het rechter achter wieleraf moeten hebben?? groets van vlieland
Wimsumar
Beste Bold Eagle: Dat gekraak en gepiep kan veroorzaakt worden doordat er slijtage/speling is op de bouten waarmee de zogenaamde "velgpan" aan de velg gemonteerd zit.
( Typisch verschijnsel bij strandjuttertrekkers waarvan met het rechterwiel veelvuldig door de zoute zee en het duinzand wordt gereden. 😃 ( geintje! ).
bert8210
Lager kapot? misschien vaak met eeen te laag oliepeil gereden?
Schluterfan
PB sturen naar ==> Same Minitauro 60 ( tractorfan.nl/user/15073/ ).

Is kameraad van me en die weet ze wel zitten, of daar ga ik er toch vanuit.
bold eagle
Beste bert 8210 oliepeil is altijd prima bijgehouden denk dat het inderdaad zoals winsumer het zegt slijtage zand en zout water van de week de boel maar eens goed doornemen bedankt voor de reacties
old man jose
Of de remvoering ligt in het stof, er kan een veer los zitten. en zoals wim zegt er zitten nippels op de as vlak bij het wiel.
marcelihc844s
Krijg je weer met Same 😞
RobDeutz104
Zeg dan niks marcel, slaat ook nergens op
old man jose
Marcelihc844s Hoe kan hij dat nou weten de Paarden...!!!
volvo430
Bij mijn volvo zit er aan elke kant van de achteras 1
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Minitauro 60 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!