Massey Ferguson 1080 - Waar moet ik op letten bij het kopen van een massey ferguson 1080?

Hallo, ik heb een massey ferguson 1080 2wd op 't oog nu ik ken wel iets van massey's af maar heb geen ervaring met dit type, zijn er bekende kwaaltjes op andere dingen waar ik moet op letten? ik hoor graag van jullie.. alvast bedankt
Hannes.

Reacties

valmet6400power
@SjoerdHylke
Heeft er laatst één gekocht, weet jij wat? 😃
SjoerdHylke
@valmet6400power heel belangrijk, moet olie in zitten🙈. Verder kosten reparatie niet veel, als je het zelf kunt. Werkende hefinrichting is wel van belang dat kan wel een kostenplaatje zijn. Radiateur wil ook nog wel eens gaan lekken, kijken naar rotterij.
kramer
Zoals bij elke oude trekker, een goede koude start en de slijtdelen zoals koppeling en remmen.
En elke 1080 is geleverd met Multi power, dus test hem.
klaas565
Het is ook belangrijk om te kijken of de multipower en de aftakas werken want die werken beide op hydroliek
+1
Fordje4600
Ook even voelen of de motor warm is bij aankomst
MASSEY-MOOI
Motor koud of warm, het maakt niet uit deze motoren zijn zeer vlotte starters. wel zou ik kijken of hij veel charterdamp heeft, of de multipower werkt (vaak stuk), of de aftakas draait, en of de motor ook smoort als je een hydrauliek hendel aantrekt.
JohnDeere5085
@MASSEY-MOOI Warme motor bij machines waar ik kom kijken wekt meestal wat achterdocht... misschien start ie wel slecht koud, door verschillende redenen, is handig om te weten en mee te nemen in onderhandeling..
MASSEY-MOOI
@JohnDeere5085 klopt dat ben ik 100% met jou eens, maar dit type motoren starten zeer vlot als ze koud zijn.
SjoerdHylke
@MASSEY-MOOI Dat klopt zeker, die van mij start altijd na 1 tikje en dat op een auto accu.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 1080 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!