Deutz D6005 - Welke verf om te herspuiten en schuren of zandstralen

Ik zou graag een deutz D6005 herspuiten.
Welke kleurcode heeft de verf en waar het best bestelen/kopen.
Moet je de oude verf er van halen of niet?
Ik denk dat je alleen de roest plekken moet opschuren maar voor de rest niets.
maar sommigen laten hem helemaal zandstralen en nog anderen doen niets van schuren of zandstralen.
claasdriver640

Reacties

+1
Deutz-oldie
deutz-traktoren.de/tipps_und_tricks/…
RAL6001, velgen: RAL3000. Sparex verf hoor ik wel vaker. Zelf laten wij ons adviseren door de plaatselijke verfhandel (geen sparex). 2 componenten verf is beter van kwaliteit maar als je je oude tractor als een goede huisvader voornamelijk binnen zet gaat het met 1 component verf lang goed. Wel eerst een primer. Het roest moet er in elk geval helemaal uit, oude verf die er goed op zit hoeft er niet af, wel opschuren. Zandstralen is natuurlijk beter, dan ben je zeker dat alle roest weg is en ben je ook van de verf af. Dan plamuren anders zie je ook de kleinste oneffenheid, zeker de overgang van waar nog oude verf onder zit en waar niet. Als je echt niet van plan bent om te plamuren (maar dan moet het plaatwerk eig echt wel strak zijn) moet zeker alle oude verf eraf. Na elke verflaag schuren wij met waterschuurpapier, dan zie je beter als het oppervlak strak is.
+3
goeiedag eem
@claasdriver640 als je wat wilt laten stralen doe dan het plaatwerk, maar haal het wel allemaal van de trekker af, het chassis, zoals achterbrug en motor zou ik nooit gaan stralen, je blaast alle pakkingen kapot en het straalgrid komt overal in ook in de versnellingsbak en in je motor wat rampzalinge gevolgen kan hebben op de latere duur of hij begint overal met olie lekken wat een kennis van mij heeft gehad. ik maak meestal alles schoon met een staalborstel op de slijptol en haal al het loszittende verf en roest eraf.
+1
tom de winter
Ik heb het totaalpaket gedaan stralen schuren plamuur schuren primer schuren lakken in 2k lak en vernis groen ral 6001 rood ral 3002. Je kan alles volgen op Facebook Deutz 6005
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D6005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!