Illustratie van:

Massey Ferguson 3060 - Reductiestartmotor vs gewone startmotor

Ik zie op de website van kramp dat er bij bepaalde types tractoren verschillende startmotoren beschikbaar zijn voor dezelfde trekker, er zit verschil in het aantal kw van de startmotor maar bij sommige types kan je ook kiezen voor een reductiestartmotor. nu is mijn vraag wat het verschil is tussen een gewone startmotor en de reductiestartmotor? gaat een trekker beter starten met een reductiestartmotor dan met een gewone startmotor of is het net omgekeerd? heeft iemand daar ervaring mee? alvast bedankt voor de reacties!

Deel dit topic

Reacties

YaMaGa
Ik heb op mijn fendt 108 een reductiestarter geplaatst over een jaar of 2 ... vroeger was dat ding niet in gang te branden als het winter was en nu start hij altijd en meestal redelijk makkelijk... ik zou niets anders meer willen.
Een reductiestarter draait een merkbaar stuk sneller dan de gewone modellen. Altans bij mij toch
mf6290
@YaMaGa bedankt voor je reactie
redeagle14
@mf6290 een reductie starter heeft een kleinere motor en een klein tandwiel kastje waardoor het rendement van de motor beter benut wordt. Maar zorg ervoor dat de kabel verbindingen ook goed zijn, overgangs weerstand is groter dan je erg in hebt. 1 ohm weerstand is bij 200A al 2V verlies.
mf6290
@redeagle14 aan de kabelverbindingen had ik ook gedacht, ik heb er verschillende vernieuwd, ik heb zelfs geprobeerd met startkabels de weerstand te verminderen door ze rechtstreeks van de accu naar de startmotor te verbinden maar dat haalde ook niet veel uit.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 3060 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN