Deutz D6006 - Loopt na een tijdje op 2 cilinders?

Beste leden,
Ik heb een paar weken geleden mijn motor gereviseerd. De motor liep na de revisie weer prima. Ik vond dat de motor nog wel veel rookte dus wou ik de pomp wat terug zetten omdat mijn gevoel zegt dat hij is opgedraaid. Ik heb bij de pomp 2 kapjes losgehad en kon er niet zo snel achterkomen hoe ik hem terug moest draaien. Ik heb de kapjes weer gemonteerd en weer olie op de pomp gegooid. Verder heb ik niks aan de pomp gedaan. De trekker starte anders dan daarvoor. Bij het starten gaf hij automatisch een keer gas en zakte daarna weer helemaal terug in touren tot dat die bij a uit viel en toen begon die te schommelen in touren. Zodra de motor een beetje warm begon te worden liep hij weer als een zonnetje. Het straten op deze manier houd wel aan. Ik heb toen weer gereden en toen ik weer naar huis wou gaan toen na een kwartiertje ongeveer begon de motor net zo te lopen als een 2 cilinder dus heb het gas losgelaten en naar een paar minuten liep hij weer gewoon. Een week later ben ik weer op pad geweest en op de heenweg deed hij dit ook weer na een poosje en op de terug weg hield hij er uitijndelijk helemaal mee op. Na een poosje wou hij weer straten en kon ik weer rustig een stukje rijden en toen ik bijna thuis was hield hij er weer mee op. Iemand enig idee hoe dit zou kunnen komen? Wil de verstuivers nog even laten testen want ik heb de verstuivers niet vervangen bij de revisie.
Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen.

Mvg gerben,
gerben-esselink

Reacties

+1
Huuuuub
Tel er maar op dat je een instelling van de brandstofpomp verkloot hebt.
Enige goede oplossing is om de pomp ervanaf te halen en na te laten kijken door een specialist.

Je kunt ook op de gok wat klooien aan de stelschroeven maar grote kans dat je dan alleen maar meer kapot maakt.
+1
wotan2
Filter ergens in de loop van de tijd nog vervangen?
+1
blauwe tractor
Als je er niets versteld hebt aan de pomp zoals je zegt is het bijna zeker een diesel probleem, begin met schoonmaken vanaf de tank tot aan de pomp, alle banjo bouten nazien of er zeefjes in zitten, opvoerpompje controleren op membraan.
Ook het aanzuig filter in de tank, dan alles ontluchten
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D6006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!