Illustratie van:

Vogelsang Mestpomp - Trekt geen mest aan

Dag,

Onze vogelsang mestpomp trekt de mest niet uit de put. We stoppen de stenenvanger altijd vol met water maar een deel loopt terug de put in en een deel gaat door de pomp naar de uitlaat slang. Als je m aanzet pompt hij het water dat in de stenenvanger zit wel weg maar hij trekt de mest niet uit de put. De slang die de put in gaat is zo goed als nieuw dus geen lekkage. De stenenvanger lijkt ook niet lek. De pomp maakt wel een vreemd geluid als ie droog loopt maar ik neem aan dat dat niet heel raar is. De pomp heeft wel een aantal keer gewerkt, maar dat was na heel vaak proberen, steeds weer water dr in, steeds te pomp weer aan en net zolang proberen totdat hij een keer mest aantrekt. Als hij eenmaal pompt blijft hij ook wel pompen (tenzij het te dik word)

Deel dit topic

Reacties

hobby boer en co
Lobben en of slijtplaten/huis versleten..
@hobby boer en co is zo’n reparatie moeilijk uit te voeren?
EA_MF
Quote Reactie van @bernard-vant-klooster:
is zo’n reparatie moeilijk uit te voeren?

Ik heb vorig jaar onze Jurop draaizuigerpomp gereviseerd, klus valt qua werk opzich mee als je een beetje kunt sleutelen. Prijs van de onderdelen viel mij wel gigantisch tegen. Wij hebben toen alle lagers en keerringen toen ook moeten vervangen omdat er mest in de tandwielkast heeft gezeten in plaats van olie 🙈
@EA_MF oei dat is mooi kloten
Fendt926Driver
De aftakas doorvoer naar de pomp lek?
Wimsumar
Beste Bernard-vant-Klooster:

Quote:
steeds weer water dr in

Vul de pomp met (dikvloeibare) mest.

Deze pomp?
@Wimsumar klopt dat is m. Ik zal het morgen proberen.
Ik heb er dikke vloeibare mest in gedaan maar helaas, geen resultaat. We denken dat de rotzooi inderdaad versleten is maar omdat de pomp niet veel capaciteit heeft en we liever een ander systeem hebben dan dit, kijken we naar andere mestpompen. Zo zijn we een doda mestpomp tegen gekomen in de buurt en overwegen we deze te kopen. Mijn vraag is: is dat verstandig en zetten we dan een stap vooruit of juist een stap achteruit?
@bernard-vant-klooster jou pomp heeft als die nieuw is waarschijnlijk meer capaciteid als de laatste tijd (half versleten) maar zo een doda pompt lekker hard en minder last van rommel. Wel is dat een paar extra handelingen voordat je kan pompen. Jou huidige pomp kan je naast de put zetten en pompen terwijl je nog mixt (handig als je weleens te laat gaat pompen, en mixen dan nietmeer wil) bij de doda wil dat moeilijker omdat die kopje onder moet.
@ronald-deutz-fahr de putten zijn meestal wel goed gemixt en nooit zo hard dat je m niet de put in krijgt. Maar is het een gebruiksvriendelijk apparaat? Hoef je bijvoorbeeld geen water dr bij te gooien en wat zijn de problemen die vaak bij doda pompen optreden? Zijn reperaties duur aan zon pomp?
hoest
@bernard-vant-klooster

is gewoon een uit de kl uikluiten gewassen dompelpomp. Kan weinig aan kapot.gaan
@bernard-vant-klooster nee je gooit hem erin en je kan pompen! Ideaal.
Een jaar of 8 terug is onze doda ingeruild op een mesttank met wormpomp waar we nu mee overpompen. De doda was toen aan groot onderhoud toe maar achteraf had die misschien gebleven, is wat makkelijker als elke keer die lompe tank uit de schuur te pakken. Maar dit bevalt ook wel goed verder. Als je een nette doda kan kopen zou ik dat zeker proberen.
assink
@bernard-vant-klooster
Wij hebben ook een doda, wij zijn er dik tevreden over. Ze zijn wel flink vermogen nodig, en de opvoerhoogte is wel minder dan zo'n lobbenpomp. Dus ik weet niet hoeveel meter leiding je er aan wilt hangen? En als je pompgaten groot genoeg zijn, kijk dan naar een redrock pomp.
Fendt926Driver
@assink wat is het voordeel van een redrock tov een doda?
wotan2
@Fendt926Driver meer capaciteit, en kan beter overweg met kuilvoerdelen en andere "verontreinigingen" in de mest.
+1
assink
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
ijn er dik tevreden over. Ze zijn wel flink vermogen nodig, en de opvoerhoogte is wel minder dan zo'n lobbenpomp. Dus ik weet niet hoeveel meter leiding je er aan wilt hangen? En als je pompgaten groot genoeg zijn, kijk dan naar een redrock pomp.

Redrock heeft de verticale as in een rubber "bootlager" Wat makkelijk te vervangen is.
Bij een doda zit deze verticale as in een oliebad met lagers en een aantal seals. Dus een doda zit wat gecompliceerder in elkaar.
Een redrock is een stuk lomper gebouwd, en past niet bij ons in het pompgat. En de capaciteit is ook wel flink groter, en je bent er dus ook een zwaardere trekker voor nodig.
@assink het langste stuk is 60 meter dat ie moet pompen.
@bernard-vant-klooster stond laatst een centrifugaal pomp op Facebook, deed iets van 500 Kuub per uur, moest er wel 150pk plat voor 😎 was een zelfbouw pomp, best mooi zoiets te maken 😅
@ronald-deutz-fahr zon redrock lijkt me wel wat maar die zijn tweedehands niet te vinden en nieuw veel te duur
assink
@bernard-vant-klooster
Guido horst had laatst een aantal van die machines te koop, zit hier ook op het forum. Horsthandel is z'n bedrijf. Had toen een redrock en een doda te koop. De redrock was zelfs goedkoper.
assink
@bernard-vant-klooster
En dit is misschien ook wel wat?
tractors-and-machinery.nl/item/521153/…
Alleen voor dikke mest niet geschikt, gebruiken ze ook veel voor sleepslangen dat soort pompen. Het aanzuigvermogen is ook minder dan een lobbenpomp.
@assink dat is ook wel een mooi pompje! Enig idee hoeveel vermogen die pomp vraagt?
assink
@ronald-deutz-fahr
Doda usa site zegt 125 pk bij 1000 toeren, dus mag je al een beste trekker voor hebben.
@assink poeh, voor dat kleine pompje! Onze wormpomp doet ongeveer 100 kuub maar dat vraagt amper vermogen...
assink
@ronald-deutz-fahr
Weet ik ook niet zeker, ligt aan de vertragingskast die ervoor zit. Beste zou je het na kunnen vragen bij de verkoper.
@assink die lobbenpomp hebben we ook bij guido horst vandaan en ik stel de vraag over doda omdat hij zon pomp heeft staan 😉
MaxxuM4ever
@assink Die TM op de foto moet het wel kunnen toch?
assink
@MaxxuM4ever
Hmm, lijkt me wel. Al wordt de grootste redrock ook nog een hele uitdaging 😬
@assink beetje kietelen
hoest
@bernard-vant-klooster

is gewoon een uit de kluiten gewassen dompelpomp. Kan weinig aan kapot.gaan

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vogelsang Mestpomp ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
31
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN