Illustratie van:

Ford 3055 - Spatborden richtprijs?

Ik realiseer me dat hier geen exact antwoord op te geven is, maar toch.
Wat is een gangbare / redelijk prijs voor een stel achterspatborden?
Ik heb de kleine afgeronde versie nu, maar wil op zoek naar de "rechthoekige" bredere.
Wat zou als voorbeeld een redelijk prijs zijn voor een gebruikte set "zonder laswerk"?
Dan kan ik een soort inschatting maken ik heb nu namelijk geen idee, ik heb alleen de "nieuwprijs" gevonden.

Deel dit topic

Reacties

blauwe tractor
histoparts.com/nl/webshop/…

histoparts.com/nl/webshop/…
Zo makkelijk even zoeken en hoppppaaaaa.
Fordje4600
@blauwe tractor die passen niet op de 3055...
blauwe tractor
@Fordje4600
Wat niet past maak je pas, dat is het motto van imitatie materiaal.
Als je dat niet lukt laat je het pas maken, dat is het motto van de restaureerder.
Wat je niet hebt maak je dat is mijn motto.

Suc6.
+3
RPCounty
@blauwe tractor ik wens je veel succes met de verbouwing
+1
Fordje4600
@blauwe tractor succes zoals @RPCounty zegt... ik heb ze gezien maar er klopt werkelijk niks van die spatborden, het is niet even een paar gaten boren...
messmail
@blauwe tractor ja nieuw had ik al opgezocht. Ik was benieuwd wat een redelijk prijs was voor tweedehands.. mijn tractor is geen showmodel.. (en dat wordt het ook niet)
+1
RPCounty
Ja prachtig he
+1
Fordje4600
5 a 700 euro voor een redelijk stel spatborden ben je minimaal kwijt (origineel)
flupke 1
@Fordje4600 Bij histoparts ben je de helft kwijt 😉
+5
RPCounty
@flupke 1klopt. En dan heb je ook de helft van t materiaaldikte. Dus dat klopt precies.
flupke 1
@RPCounty Okee dat weet ik verder niet
blauwe tractor
@RPCounty
Ik heb originele op mijn Ouwe Blauwe af fabriek , die zijn ook niet dik wel het logo "ENFO" er nog in dat dan weer wel.
flupke 1
@blauwe tractor Wat betekent dat ENFO ?
blauwe tractor
@flupke 1 "
ENglish
FOrdson
+2
valmet6400power
@RPCounty
Hahahahaha 😂
Reactie van de dag als je het mij vraagt!
messmail
@RPCounty bij die vierkante set op histoparts staat dat het 2mm is. Lijkt mij toch vrij dik.. (lijkt me zelfs overdreven?)
+1
Fordje4600
@messmail de spatborden die wij bekeken hebben bij histoparts waren geen 2mm dik
messmail
@Fordje4600 tsja, hier staat dat wel vermeld, maar dat lijkt mij erg dik. Dat is dikker dan de originele die ik er nu op heb zitten (de smalle afgeronde). histoparts.com/nl/webshop/…
+2
Deutz-5006
Die imitatie zooi klopt niks van ook niet qua model, ik knap 10x liever verroeste op, hou je tenminste het orgineel. Enige wat het hoeft te kosten is dan wat plaatwerk en tijd
+4
jammermaarhelaas
@Deutz-5006

Zeker als je het een originele uitstraling wilt geven, want er zijn imitatie spatborden die ze minder ver hebben doorgeknikt, en dat valt meteen op voor wie het origineel kent.
messmail
@Deutz-5006 ok wat zou een redelijke prijs zijn voor gebruikte set met wat laswerk ? Dat zal dan toch geen 500 zijn of wel? (Erg afhankelijk van de staat natuurlijk..)
+1
Deutz-5006
@messmail geen idee zijn er zat die ze ver vangen en oude oudijzer in gooien, goed rondkijken en adverteren, 500 lijkt mij te gek voor spatboorden met best werk, voor de helft moet er te vinden zijn lijkt me
+5
simon
Waren katsverrot met liefde en gedult kun je ze weer nieuw krijgen
jammermaarhelaas
@simon

Hoe heb je dat gedaan? Stukken in gelast?
+4
simon
@jammermaarhelaas klopt nieuwe tapstoelopende kokers op maat gemaakt. En wij lassen met koper dat word lang zo warm niet voor plaatwerk in de autoschade.
+1
messmail
@simon mooi opgeknapt!
Fordje4600
@simon de bochten waren nog wel hard? De vorige spatborden van mijn 4600 waren kats verrot en zaten veel deuken en knikken in, nu hebben we er keiharde originele spatborden opgezet
simon
@Fordje4600 nee verrot
+1
joellll
@simon mooie fotos, knap staaltje werk!
+2
Deutz-5006
Dat is vakwerk!, zelf heb ik het opgelost door stukjes plaat in kokers en dek te lassen kost veel tijd maar lukt uit eindelijk ook met goede laskar
+1
simon
@Deutz-5006 ieder op zn eigen manier💪
Wimsumar
Beste Messmail:

Quote Reactie van @messmail:
wat een redelijk prijs was voor tweedehands

Quote Reactie van @messmail:
wat een redelijk prijs was voor tweedehands

Zie de Marktplaatsadvertentie:

link.marktplaats.nl/m1332080174/

P.S.:
Er moet nog een dergelijke advertentie op M.P. staan (Noord Nederland) maar, Zelf even verder zoeken. Ik ga eerst de koeien uit de wei halen: Melkerstijd 😄
+1
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Wimsumar:
Ik ga eerst de koeien uit de wei halen: Melkerstijd

Heb je ze nu nog buiten lopen? Stal te klein/koeien te groot, asbest saneren?
+1
Wimsumar
Beste Jammermaarhelaas:

Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
nu nog buiten lopen?

Nee, nu na het melken niet meer. 😉
Vanmorgen ben ik begonnen met het afbouwen van het beweidingsseizoen door de koeien na het melken eerst binnen te houden. Tussen 10 en 12 uur vers ruwvoer + mengvoerbrokjes aan het voerhek gegeven en 12:00 uur ze naar land laten gaan (tot 17:00 uur). Dit schema wil ik voorlopig nog volhouden zo lang het toelaat ( met relatief mooi weer dus).
De laatste maand liepen ze vaak om 5 uur 'sochtends al buiten omdat ik meestal zeer vroeg nog op zomertijd wakker werd. Maar het gras is op (hoewel er afgelopen zomer wel eens minder was 🌿 🌿 ) en de laatste dagen is hier +/_ 50 mm regen gevallen. 😞
Het zal de melkproduktie zo niet echt stimuleren, echter, de verhuur van wat fosfaat vind ik ook wel wat prettige 'humor' hebben. 😎
messmail
@Wimsumar ja die had ik ook al gevonden, die in het noorden zijn al verkocht. Het ging me om een richtprijs 😄 Succes met melken..
Wimsumar
Beste Messmail:

Quote Reactie van @messmail:
Het ging me om een richtprijs

Als ik hetT.F.fotoboek FORD 3055 zie, dan vind ik de achterspatborden vaak onevenredig groot. Welke achterbandenmaat heb jij op de 3055?
Misschien volstaan de 3000 achterspatborden. Deze staan te koop van een demontagetrekker (Marktplaats) in Noord-Nederland. (Of is het niet de bedoeling spatborden in Nederland te kopen om ze vervolgens mee naar de Vogezen te verhuizen).
messmail
@Wimsumar 16.3R36 heb ik nu. Ik was inderdaad van plan om ze van hieruit mee nemen (hier heb ik meer tijd op te zoeken 😄
Wimsumar
Beste Messmail:

Quote Reactie van @messmail:
16.3R36

Op onderstaande foto een FORD-3055 op ook (waarschijnlijk) 13,6R36 waarbij helaas de "nutteloos" hoge (3055-originele?) spatborden veel bestuurderszicht rondom ontnemen.
Met de spatborden van een 3000 blijft het wellicht wat compacter.

+1
jammermaarhelaas
@Wimsumar

Omdat de steunen van de veiligheidsbeugel onder het spatbord zitten (dus tussen as en spatbord) komen de spatborden al wat hoger dan standaard.
Wimsumar
Beste Jammermaarhelaas:

Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
wat hoger

Ja, dat zal pakweg 2 cm zijn. Dan nog steken ze hoog boven de banden uit.
(Met 3000-spatborden zal wellicht nog wat extra opvulmateriaal geplaatst moeten worden om de spatborden vrij boven de 13,6R36 van topicvraagsteller te krijgen, maar dat is niet zo'n groot probleem).
Fordje4600
@Wimsumar of je gooit er een setje 18.4 r 34 onder
jammermaarhelaas
@Wimsumar

Ik weet niet wat de reden is om er grotere, vierkantere spatborden op te zetten. Maar gezien de profielfoto geven juist deze huidige ronde spatborden maximaal overzicht, belemmeren ze het vrije zicht zo min mogelijk. Misschien wil topicstarter er een kinderzitje, oid. op maken, of vind het gewoon mooier.
messmail
@jammermaarhelaas @Wimsumar IIg bedankt voor het meedenken.. Om eerlijk te zijn vind ik de huidige spatborden mooier, dus het gaat me niet om het uiterlijk. Mijn reden om er de grotere op te zetten is dat er regelmatig iemand mensen die komen helpen meerijden (over redelijk oneffen terrein) en mij leken de grotere dan toch veiliger. Bij de huidige zit je al snel met je handen tegen de banden als je niet oplet..... Maar zicht is ook een ding waar ik niet zo aan had gedacht.
Naar aanleiding van jullie reacties vraag ik me het volgende af: Ik wil er eigenlijk ook een rolbeugel op (het is er namelijk niet bepaald vlak en ik als redelijk onervaren gebruiker..). Ik kan misschien net zo goed daar een een soort beugel met wat gaas tegenaan maken, zodat ik de banden wat beter afscherm...
Gavrie Willemsen
@messmail rolbeugel heb ik ook liggen
jammermaarhelaas
@messmail

Bijvoorbeeld een Sirocco beugel wordt vastgezet met bevestigingsplaten die vlak op de achteras rusten, daar waar ook de spatborden vastgeschroefd zijn. Die bevestigingsplaten komen eerst op de achterbrug, en op die bevestigingsplaten zet je dan weer het spatbord. Omdat die platen ca. 2 cm dik zijn, komt het spatbord dus al vanzelf 2 cm omhoog.
Je kunt ook altijd nog een plaat onder de bevestiging van het spatbord leggen om het spatbord omhoog te krijgen. Allicht heb je dan ook langere bouten nodig (M16), die kun je dan meteen lang genoeg nemen.

Ik weet niet of dat soort ronde spatborden vooraan bij de treeplanken ook vast zit. Als dat zo is zul je allicht even met een plaat/strip de open ruimte (omdat spatbord hoger zit) dicht kunnen maken, het trilt dan niet zo, en de treeplank zit stabieler vast.
+2
Wimsumar
Beste Messmail:

Quote Reactie van @messmail:
Mijn reden om er de grotere op te zetten is dat er regelmatig iemand mensen die komen helpen meerijden (over redelijk oneffen terrein)

Op redelijk oneffen terrein heb je als chauffeur op zo'n FORD-3055 al 'geen leven'. Personen (volwassenen) die meerijden zullen een volgende keer wel zeggen liever te gaan lopen in plaats van geradbraakt te worden. (Ook met een zitje op vierkante spatborden wordt je de rug gebroken).
Kinderen moet je nooit mee laten rijden op een "open" trekker.
messmail
@Wimsumar Het gaat niet over kinderen. De reden waarom mensen mee willen rijden is dat het soms ook flink omhoog gaat. Maar een zitje leek mij ook al geen goed idee, daar lig je zo naast. 😄
Gavrie Willemsen
Ik heb nog een setje liggen. Stuur PB voor meer info en foto’s. Noord België

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3055 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!