Fendt 100 Serie - Is de S versnelling in een H-bak bij een fendt 100 serie gesynchroniseert?

Ik heb een vraagje is de S versnelling bij een Fendt 100 serie met H-bak gesynchroniseerd? Want bij onze 102s kan je goed doorschakelen naar de S maar enkel als je het gevoel hebt wanneer, en zo is het ook bij een andere 102s bij ons in de straat.
Maar een kennis van ons heeft een 106s en die schakelt heel vlot in de S.
Op internet vind je beide dat hij wel en ook dat hij niet is gesynchroniseerd.
Wat denken jullie?

Deel dit topic

fendt farmer309c

Reacties

Fendt926Driver
De s is gesynchroniseerd. Maar als jou patroon onder het deksel iets uitgesleten is op de kogel kun je ook net ernaast in de r of de 5 schakelen en rammelt het een beet je.
Als onder het deksel alles zuiver staat is de pook in rust 100% recht voor de s en kun je zo schakelen
fendt farmer309c
@Fendt926Driver als de pook volledig in rust staat staat hij er ook recht voor als hij stil staat een klein duwtje en hij staat er in maar als ik in de 6 rij moet ik koppellen gas los een beetje gas bij te het juiste toerental opgehoord en dan kan ik hem erin duwen anders niet, in de 5 of R heb ik nog niet gehad gelukkig 😅.
Maar Iemand die nog nooit op onze 102s heeft gereden krijgt die er zo goed als niet in onder belasting vanuit de 6 waar zou dit dan aan liggen?
yoohan
@fendt farmer309c
Vroeger ook een 102s gehad en bij mij liep hij ook niet vanzelf in de S vanuit de 6. Moest je inderdaad goed aanvoelen, heeft bij mij ook tijdje geduurd voordat het lukte.
+1
fendt farmer309c
@yoohan @eicher4048driver dat is hier precies hetzelfde nu gaat het goed maar vroeger toen we hem net hadden was het wat proberen.
Maar ik denk dan toch dat de S een ongesynchroniseerde versnelling is.
eicher4048driver
@fendt farmer309c 105 s en 106 s met H patroon die ik heb gereden waren ook zo, moest je net aanvoelen wanneer het de moment is om op te schakelen en wanneer de versnellingshendel goed staat.
+1
unipower
@fendt farmer309c Als je de koppeling ingetrapt hebt hoef je geen gas meer te geven voor het juiste toerental want de motor staat op dat moment los gekoppeld van de bak dus dat heeft geen zin 😜
fendt farmer309c
@unipower als het toerental te ver zakt moet ik gas bij geven tot de 1600 toeren te komen anders krijg je hem niet in de S zonder tanden te poetsen.
unipower
@fendt farmer309c Dat werkt alleen als je hem eerst vrij zet en de koppeling weer los laat en dan gas geeft, als je de koppeling in hebt getrapt moet dat niks uit maken 😉
+1
fendt farmer309c
@unipower Ja ik laat hem half los beetje gas terug beetje intrappen en hij staat in zijn S
+1
John104
@fendt farmer309c ouderwets “dubbel clutchen”
fendt farmer309c
@John104 jazeker
+1
Wimsumar
Beste FendtFarmer309C:

Quote:
is de S versnelling bij een Fendt 100 serie met H-bak gesynchroniseerd?

Nee, de snelgang is bij de 100-serie niet gesynchroniseerd.
De snelgang is wel gesynchroniseerd bij de 100-S-serie

fendt farmer309c
@Wimsumar ik dacht gewone 100 helemaal niet en bij de 100s enkel de S niet
Wimsumar
Beste Fendt Farmer309C:

Quote Reactie van @fendt farmer309c:
bij de 100s enkel de S niet

De "S" in de type-aanduiding bij de FENDT 100S-serie betekent dat de versnellingsbak volledig gesynchroniseerd is. Dus inclusief de S (van Schnellgang).
Maar ja, FENDT en synchronisatie, ...... dat wil er nogal eens uitslijten zullen we maar zeggen.
+2
appie1967
@Wimsumar beslist niet de S is nooit gesinchroniceerd bij een dubbel H bak
fendt farmer309c
@appie1967 dacht dat ik ook altijd merk je ook als je ermee rijd,
Ik Meende ook altijd dat de S versnelling niet gesynchroniseerd is en de rest van de versnellingen wel
+1
John104
Bij dubbele H-bak is de S-versnelling niet gesynchroniseerd. Bij onze fendt 104S en 102S, beetje op toeren schakelen, zo rond de 1500rpm. Dan valt hij er zo in.

Als je de nieuwere versnellingsbak hebt ( die met aparte hoog/laag ) is de S-versnelling volgens mij wel gesynchroniseerd.
Fast Eddy
Bij mijn 103 S kraste hij een beetje als de bak koud was. Als hij warm was dan was het net zo als hierboven al eerder vermeld wordt, met gevoel schakelen.
eicher4048driver
Klopt want mijn 203 V heeft ook een aparte hoog/laag versnellingsbak zoals de nieuwere 100 series en de meeste 100lsa en deze zijn S versnelling is wel gesynchroniseerd
fendt farmer309c
@eicher4048driver @John104 ja zo’n bak hebben wij in onze 102 4x4 liggen dat schakelt net wat makkelijker.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 100 Serie ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!