Zijn Michelin xeobib goede banden voor op het gras

Zijn Michelin xeobib goede banden voor op het grasland of zijn er nog andere aanraders voor het grasland

Deel dit topic

Reacties

Derkmax
Heb een setje xeobibs onder m'n Maxxum. Zeer tevreden over. Geen andere band kan op 1 bar zoveel gewicht hebben.
Derkmax
Heb een setje xeobibs onder m'n Maxxum. Zeer tevreden over. Geen andere band kan op 1 bar zoveel gewicht hebben.
Sjon
Multibib, lage nokken met afgeronde zijkanten.
Maar xeo’s zijn nog breder en hebben een groter luchtvolume.
arjanvw
@Sjon wat bedoel je met groter luchtvolume? Xeo's zijn breder maar velgdiameter blijft gelijk.
CaseCS130
@arjanvw hoogte/breedte verhouding is bij xeos toch 60? Dan heb je eerder minder luchtvolume dan meer tov een standaard 65 band.
arjanvw
@CaseCS130 denk dat er weinig verschil in zit, de verhouding is idd anders maar de band ook breder. Daardoor is de hoogte van 600-60 gelijk aan 540-65 met dezelfde velgdiameter.
+1
JD3010
@arjanvw Maar een bredere band heeft weinig meer draagvermogen, een hogere wang doet veel meer.
arjanvw
@JD3010 klopt, alleen soms lukt dat niet. Onder onze Claas 430 bijvoorbeeld past maximaal 600-65r38 wil je grotere voetprint lukt dat alleen met een Xeobib 650-60 r38.
JD3010
@arjanvw Maar daar wordt de nodige bandenspanning niet veel lager van. Als er een 70serie of hoger van was met een kleinere velg, kwam je veel beter uit. Je komt dan weer in de oogstmachine banden, die zijn weer wat stugger.
mdoornekamp
@arjanvw trelleborg tm 1060. Dat is ook 60 serie. En valt wat breder uit
arjanvw
Juist goed geschikt voor grasland! Soepele band die op lage druk kan/moet. Niet geschikt voor bv trekker met frontlader
@arjanvw en voor bouwland? Ook geschikt?
+1
arjanvw
@ronald-deutz-fahr kan ook prima.
jd4255
Ik ben ook aan het denken om ze voor op onze jd 6620 te leggen, heb nog niet naar prijzen gevraagd, maar zijn wel een stukje duurder dan multibib of vredestein hoorde ik al
arjanvw
@jd4255 en je moet ook andere velgen hebben...
Zeemees
@arjanvw Volgens Michelin wel ja...
geertyb0y
@arjanvw Als je echt onder extreme belastingen deze banden gaat gebruiken moet dit inderdaad, anders is het niet per se nodig
arjanvw
@geertyb0y oké, is de nieuwe trekker voor een paar jaar terug onnodig duur gemaakt...
+1
Zeemees
@arjanvw Als ik een nieuwe trekker aan zou schaffen zou ik het ook wel in 1 keer goed doen moet ik zeggen. Ik heb zelf een setje (vrij kale) Xeobibs bij elkaar gescharreld, en die liggen op normale velgen (en achterop zelfs veel te smal), maar nog geen problemen mee gehad. Rij er dan ook geen 65 kmh mee (trekker loopt ook maar 40 😬), maar durf ze wel gewoon goed zacht te zetten (met trekkertrek ook wel al eens te laag gezet, gewoon om te kijken wat er gebeurt).
jd4255
Weet iemand toevallig prijzen van banden ?? Was aan het twijfelen tussen michelin multibib of vredestein traction+ 540/65r28 of een michelin xeobib 600/60r28
arjanvw
@jd4255 hangt een beetje van de banden boer af. Hier was Vredestein het goedkoopste met 850,- tov michelin/trelleborg met 1100,- Xeobib zit daar nog weer boven. Maar is ook een hele andere band
mdoornekamp
@arjanvw de michelin xeo 600 is trouwens nauwelijks breder dan een vredestein 540. Michlin kost ruim het dubbele. Ook door de duurdere velg. Als je het puur voor het breed lijken doet, kan het niet uit.
jd4255
Xeobib zal het waarschijnlijk bij ons niet worden gewoon door de prijs, zou graag eens vredestein proberen maar heb niets ervaring met deze banden, ook hoor ik veel verschillende meningen hierover. Ze moeten bij ons ook heel wat op het grasland
EA_MF
@jd4255 Wij hebben afgelopen jaar de gladde XM108 Michelins vervangen voor nieuwe vredesteins. Zijn qua maat van 600-65R38 naar 580-70R38 gegaan maar de Vredestein is breder dan de oude michelin. Michelin is wel iets soepeler en mag iets meer gewicht dragen bij dezelfde spanning/snelheid.

Wij hebben vooral voor Vredestein gekozen omdat we veel op de weg zitten en deze slijtvaster is dan Michelin. In het grasland kun je met beide prima uit de voeten, al moet je met de Vredestein wel iets meer opletten dat je rustig draait op de kopakker en niet te snel het land op gaat in het voorjaar omdat de band iets meer neiging tot slippen heeft dan michelin.
arjanvw
@EA_MF dan heb je voor ook vervangen?
mdoornekamp
@arjanvw ja dacht ik ook al. Anders komt niet goed
+1
EA_MF
@arjanvw ja, voorbanden waren helemaal glad, achterbanden zat nog 25mm op maar 1 band was beschadigd in het loopvlak.
arjanvw
@mdoornekamp zit toch wel verschil in hoor, wij hebben ze beide. De 540 Vredestein is 54cm breedt en de michelin 600 is 59cm.
mdoornekamp
@arjanvw 600 michelin xeobib of machbib 70 serie
arjanvw
Wimsumar
Beste JD4255:

Quote Reactie van @jd4255:
toevallig prijzen van banden ?

Kijk op:

trekkerbandenmarkt.nl/trekkerbanden/…

(Alleen de bandenmaatnummers in het zoekvenstertje typen).
+1
JD 6430 The Best
Wij rijden sinds 2004 al heel tevreden met xeobibs. Je moet bij zulke banden niet kijken naar wat ze kosten maar naar wat ze opleveren doordat je met de juiste spanning een enorme footprint hebt.
rubenv
De nieuwe bridgestone vt tractor band schijnt ook wel mooi te weze
hooge belasting op lage druk en gewoon ook in "normaale maten" te krijgen
en niet zo duur als michelin
Zeemees
@rubenv Ik dacht dat die juist nog duurder waren dan Michelin
JD 6430 The Best
@rubenv Bridgestone is duurder dan Michelin, maar mag op dezelfde spanning ook meer dragen
+1
sjonnies
Trelleborg geen optie lopen mooi op grasland ik vindt persoonlijk Vredestein best agresief
mdoornekamp
@sjonnies ik vind trelleborg best agressief als ze nieuw zijn. Hoekige en hoge nokken.
@sjonnies trelleborg te agressief indd, zoals ik er nu tegenaan kijk geen trelleborg weer.. voor op bouwland wel super, lossen goed en graven hard.
bikkertie
Bkt doet het ook wel goed op grasland, ben zelf wel erg benieuwd hoe de barkley banden het doen, lijkt me geen gekke band
ford8630power
@bikkertie
Rij wel eens met een 818 met Barkley eronder en die vallen me mee in het grasland, met een beetje beleid hou je de zode mooi heel. En in bouwland willen ze enorm lossen en onmeundig door spitten. Op de weg rijden ze niet zo fijn als de wat duurdere merken, meer dweilen en stuiteren.
mfboer
@bikkertie Barkley doet het in grasland perfect, heb ze er zelf ook onder. Heb nog niet gehad dat de zode kapot gaat door het sturen enzo. Heb nu in alle banden 1.5 tot 1.6 bar zitten. Lager ga ik niet want dan zakken ze te ver als de maaiers eraan hangen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
41
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0