Illustratie van:

Fendt Farmer 1Z - Hef die slecht tilt en erg langzaam omhoog gaat

Ik ben sinds 1,5 jaar in bezit van een Fendt Farmer 1Z. De laatste tijd tilt de hef steeds slechter en langzamer. Eerst had ik er alleen last van met echt zware delen, zoals een pallet met stenen. Maar de afgelopen weken krijg ik niet eens meer 100 kilo gelift. Een paar weken geleden nog hydrauliekolie bijgevuld en om te ontluchten (volgens handleiding) al 50 keer op een neer gegaan. Eerst met lege hef en daarna met mijn dochter erop. Maar die 30 kilo is dan ook echt het zwaarste wat die wil tillen. Een advies is erg welkom zowel als het gaat om de snelheid van de hef als het vermogen. Suggesties?

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Fendtroel: Mijn suggestie: verstopte aanzuigfilter en/of versleten pomp.
Fendt_favorit
Precies, ik was ook al aan versleten pomp aan het denken, zeker omdat het langzaam is gegaan dat hij slecht is gaan heffen.
Wimsumar
Beste Fendtroel: Alvorens een nieuwe pomp te kopen ( dat is niet iets van "een paar euro") eerst de pomp even testen op maksimale drukafgifte om zeker te zijn van de slijtage.
Fendt_favorit
Dat klopt ja, kun je het beste doen op hydraulikaansluitingen, maar als je die niet hebt is het wel moeilijk meten natuurlijk, moet je zelf even aparte aansluitin maken op leiding.
ramrod
Oliepomp is heel aannemelijk, maar er kan ook een lek zitten in bijv. het overdrukventiel. Het beste is iemand te zoeken die de druk én de opbrengst kan meten. Soms is aan het karakter van de meting te zien wat er aan hapert.
CVT6230
Het kan inderdaad de overdrukklep zijn die openstaat. Eventueel met een druk/flow meter rechtstreeks op de pers van de pomp, let wel op dat je dan geen max. drukbeveiliging hebt! Dus niet meer smoren dan 175 bar. Als de drukmeter dan schokt dan zou de aanzuig kunnen haperen.
menke
Hoe zit het nu met je hydrauliekolie pijl. Is deze al weer gedaalt?? zo ja. Hoe is het met je versnellingsbakolie?? Staat deze ruim boven pijl. Dan is je keerring van de wisselbak lek. Zo niet zal het toch je pomp zijn die versleten is.
Fendtroel
Allemaal: wellicht ben ik wat minder technisch en bedreven met het sleutelen aan tractors dan jullie. Ik kom net kijken in het werken met en sleutelen aan oude tractoren. Om te kunnen begrijpen wat jullie schrijven moet ik weer even het werkplaatsboek erbij pakken. Voor nu: erg verrast over de snelle en erg inhoudelijke reacties. Dank alvast en wordt vervolgd met mijn antwoorden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Farmer 1Z ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1