Illustratie van:

Fiat 411R - Hef

Hallo,mijn hef die zakt een stukje en gaat dan vanzelf weer een stukje omhoog,zonder dat je ergens aan zit,alsof die z'n druk verliest en weer opbouwd,enig idee waar dat aan zou kunnen liggen? Op een gegeven moment begint hele tractor te stuiteren!! Alvast bedankt,gr Huig

Deel dit topic

Reacties

de yanmarman
Hefcilinder die wa verslete is waardoor da hij druk verlies en da pompt hij zelf weer wat bij
rudy
Dichting hefcilinder ?wat bedoeld ge met stuiteren
huigie
Als je wat in de hef hangt,gaat het zakken en stijgen zo snel dat de voorwielen los komen,hoe zwaarder er in de hef hangt,hoe erger!!
de yanmarman
De dichting ja

of dat het ventielblok wat lekt
huigie
Ok dan,dus gewoon alles ff uit elkaar en reviseren! Heb ik wat te doen vd winter!! Bedankt
old man jose
Dit is de diepte regeling.Als het werktuig zakt pak de trekker dit weer op naar de vooraf ingestelde hoogte of top-hoogte.Er zit ook nog ergens een regel ventiel voor de hef-snelheid dan gaat het gedoseerd en zonder stoten.
9600power
Kan allemaal wel mee valen onder de stoel zit een moer met koper ring sleutel 27 los draaien en daar zit een buisje in die op en neer hoort te gaan mischien is dat vuil , mischien staat je hef wel op ploeg stand.
bert8210
Het is idd de diepteregeling. Hoogst waarschijnlijk een ventiel die wat doorgeeft en niet de hefcilinder
schuttevaar
Bij sommige types fiat kun je grote bladveer wat aan de topstag met een pal vast zetten. Ik weet niet of dat bij deze zo is. Een pal zorgt ervoor dat de bladveer niet meer heen en weer kan.
Thomastrekkerfan
Dit hebben wij ook gehad met onze deutz d30
toen hebben we de hefpomp vervangen en toen was het over maar bij ons is het net zo als je iets zwaar in de hef hebt dan zakt hij
maar dit zijn volgens mij soieso geen hefjes om zware dingen te tillen
fiatfan
Inderdaad dichting hefcilinder versleten. stelt niet veel voor om te repareren. heeft niets met diepteregeling te maken en ook niet met het palletje bij de achterste veer
fiatfan
Ook niet met die bout sleutel 27, dat is alleen voor het dalen.
huigie
Ik neem aan dat die cilinder in dat blok onder de stoel zit,nog tips om deze uit elkaar te halen? Zijn die onderdelen nog te krijgen? Verder bedankt allemaal voor de reacties!
guy
Bij onze 411 is alles vernieuwd, kleppen zijn nagekeken, nieuwe dichting op de zuiger, er staat een nieuwe pomp op, (oude versleten). en kheb het zelfde probleem, zelfs al hangt er iets lichts aan, dan zakt hij ook miniem en corrigeerd hij zich dan. Wat kan er daar nog aan zijn?

Kheb de koperen moet met sleutel 27 (voor het dalen) ook nog eens eruit gehaald, maar daar zach ik niks aan. Wie weet nog verder raad?
fiatgroep
Guy de hef kan ook te gevoelig staan dit kun je aan de buitenkant verstellen. bij jou 540 zit rechts voor op de kop van de hef een draaihendel voor de gevoelighied van de hef en bij de 411 zit op de zelfde plek geen hendel maar wel een draaimechanisme is geblokkeerd door een splitpen die haal je er uit en dan kun je hem verdraaien. iets in de hef hangen en dan draaien en als dat het niet is zal de regelschuif wel ruim zijn.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 411R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
1