Aandrijflijn m.a.n. lekt olie

Weet iemand of de aandrijfas van een m.a.n. 2L2 er zo uit kan?
ik heb waarschijnlijk een oliekeerring lekkage in de achterbrug.
heeft de aandrijfas een inwendige vertanding zodat de as door de keerring heen kan? Of moet het tandwiel in de versnellingsbak gedemonteerd worden?
op de foto is te zien waar de olie uit loopt

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Geef een passende beschrijving van deze foto!
de pijl geeft de plaats aan waar de olie uit loopt na demontage treeplank.

Reacties

bas101
Bezit dit gat geen schroefdraad waar een bout in moet bijv ter bevestiging van de treeplank? dit is nl het middenrif waar een oliereservoir in zit voor de hydrauliekbediening van de hefarmen die de werktuigen die onder t midden hangen bedienen , ik betwijfel echter of dit gat daarmee in verbinding staat , het middenrif heeft 2 aflaatpluggen onder t midden .
wichmondbennie
Hallo,
er zit inderdaad schroefdraad in tbv treeplank maar er komt dezelfde olie uit als uit de versnellingsbak. Na het schoonspuiten kwam er eerst water daarna de olie, water is er in gekomen omdat het afdekplaatje mist aan de onderkant. De hoeveelheid olie was wel weinig misschien niets aan doen?
misschien heeft iemand een getailleerde tekening van motor en achterbrug?
bas101
Zou t dan voorlopig zo laten ,.dat door midden delen is nog een hele tour temeer ook vanwege die lange as die van motor naar bak loopt
bas101
Nieuwe uitklaatpot voor dze motor kost € 295 , je hebt dan alleen demper met de buizen en flenzen naar motor , uitlaatpijp dient overgezet te worden .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0