Illustratie van:

Fordson Dexta - De 2 hefarmen van de hefdeksel demonteren

Op mijn dexta heeft orgineel een pick up hitch (op pik haak) gezeten. Dat weet ik omdat er special hefarmen opzitten en een plaat waar de haak tegen kwam aan de onderkant tractor.

Het probleem is nu dat in die hefarmen de oude pinnen waar de haak mee opgetrokken word er nog inzitten, deze kregen ze er eerst ook niet uit dus hebben ze hem afgeslepen.

Na veel slaan met de hamer en gekloot met een poullie trekker wil ik de hefarmen er af halen zodat ik die armen onder een pers kan leggen.

Maar die armen krijg ik er totaal niet af. Die borg plaat verwijderd maar krijg er totaal geen beweging in zodat hij er af schuift.

Iemamd tips?

Deel dit topic

Reacties

toon.m
Je kan proberen om dingen die echt vast zitten met warmte los te krijgen.
Peter vC
@toon.m dit lijkt me niet heel handig omdat er olie keeringen in de buurt zitten.
m schonewille
Gewoon inslijpen en met een beitel uit elkaar splijten
Peter vC
@m schonewille dit zijn orginele dexta hef armen met optie voor de pick up hitch, vrij zelfdzaam, die slijp je niet kapot
sassinga
@Peter vC Zou ze zeker niet kapot slijpen. Ik heb de mijne ook warm gestookt en er af gekregen . Heb namelijk een pick up hitch gemonteerd aan mijn Dexta. De hefarmen met gaten voor deze hitch zijn zeer moeilijk te vinden en ik zou ze zeker bewaren.
+1
Wimsumar
Beste PetervC:

Quote Reactie van @Peter vC:
die slijp je niet kapot

Op de onderdelentekening is ook niets spannends te zien. Het internationaal gepatenteerd borgingsmiddel (roest) zal de pennetjes en de hefarmen vastklemmen.

cnh-b2b.ptcmanaged.com/index.php/sbsimage/…
cnh-b2b.ptcmanaged.com/index.php/sbsimage/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!