Fordson Major - De motor is vastgelopen

Vanmiddag heeft iemand de trekker ongeveer 10 seconden vol gas en stationair laten lopen. Dus heb ik zo snel mogelijk het gas terug genomen. En toen hij weer rustig liep, hoorde ik een ratelend geluid wat met 5 seconden over ging tot een knallend geluid. Ik heb hem toen gelijk uitgezet. En nu kan ik hem niet meer starten omdat de motor vaststaat. Iemand een idee?
Fordson major1

Reacties

+1
basia
Dat word denk ik een dure zondag ; Ik hou het op (drijfstang) lagerschade
stephan-inter
Haal de deksel van cilinder kop er eens af.
Misschien kan je zo al wat zien(klep wat afgebroken is ofzo)
Yanmarthomas
Dat was denk ik een dure middag. klep geraakt en daardoor zuiger kapot geslagen en nu vastgelopen? Of misschien lagerschade aan je drijfstang kan niet vanaf hier in de motor kijken
Wimsumar
Beste Fordson Major1: Dan was het grijze motorolieprobleem al een waarschuwing voor deze vastloper. Karl noemde al de overmatige slijtage van de lagerschalen als oorzaak van de grijsverkleuring.

tractorfan.nl/topic/164852/
ha189
Grijze verkleuring is water in olie, meestal o-ring van de bus lek.
dendeze
Ik vermoed ook een drijfstang, gelukkig nieuwjaar 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!