Volvo bm t500 slaat moeilijk aan met koudstart

Goedemorgen
Ben ik weer er is helaas een probleem bijgekomen met mijn bm 500.
Hij start als hij koud is ontzettend moeilijk terwijl de vlam starter z'n werk doet en de accu vol is, echter als hij gelopen heeft start die gelijk zonder moeite.
2e probleem hij wil met langere stukken wel eens afslaan en niet meer starten zit dan lucht in de brandstof leiding met remreiniger slaat die weer gelijk aan en blijft ook weer lopen. Wie weet waar ik als eerste na moet gaan zoeken?

Mvg Daniel

Deel dit topic

Reacties

+1
Gavrie Willemsen
Tankontluchting nakijken
blauwe tractor
Het brandstofsysteem geheel nakijken op verstoppingen en evt lekkages, deze euvels verhelpen dan zou het in orde moeten zijn.
+1
ronald73
Gebeurt wel vaker bij oudere trekkers dat ze moelijker willen starten als het koud is. Je bent niet de enige , lees hier op TF alle topics maar eens als het een graadje vriest in NL.
Een optie is om met je trekker naar een warmer land te verhuizen 😄
Wimsumar
Beste Daniel423:

Quote:
terwijl de vlam starter z'n werk doet

Hoe weet jij dat? Hoe lang gloei je voordat je start?
De accu kan te zwak zijn en/of niet overeenstemmen met de benodigde startcapaciteit bij deze trekker.
De startmotor kan vervuild/versleten zijn (te langzaam draaien).
Met name de verstuivers en compressiedruk zullen bij deze motor de beperkende factor zijn. Een verstuiver- en compressietest is aanbevolen.

P.S.:
Je kan, bij koud weer, in plaats van te "vlamstarten" ook op remreiniger/startpilot starten.
daniel 423
@Wimsumar ik gloei meestal 45 seconden de accu is splinter nieuw ik vermoed dat de compressie te laag is alleen hoe kan het dan als hij ff gelopen heeft wel gelijk starten met remreiniger duurt het ook ff met starten. Ik vermoed compressie want ik heb na lang starten nog een keer gegloeid en toen zei het behoorlijk knal en je ruikt diesel bij 't starten on verbrande
Wimsumar
Beste Daniel423:

Quote Reactie van @daniel 423:
45 seconden

Dan is alle zuurstof in en rondom de trekker op.

B.T.W.: Niet gloeien en tegelijk remreiniger gebruiken bij het starten (want dan zegt het behoorlijk knal).

Perkins flame heater: (vanaf +/_ 8 seconden):

daniel 423
@Wimsumar vind hem bij de koudstart ook vrij makelijk horend rondgaan als en dan ben ik wel monteur hoeveel bar compressie zou die minimaal moeten hebben? Dan ga ik dat van de week eerst doen aangezien ik ook onverbrande diesel ruik die de uitlaat weer uitkomt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0