Lepelcilinder lekt van Atlas AB1252

Wie kan mij uitleggen in stappen hoe je een lepel cilinder met inbusbouten in de afdichting correct kan reviseren voor afdichtringen?
Plunjer is 70mm dik
Hele cilinder is van de kraan af
Olie is er uit
Inbusbouten moeten los
Maar wat is dan de volgende stap?
Kan je de kop zo los trekken of los draaien???
Dank voor de hulp hiervoor
Atlasje

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

T6040
Inbusbouten los en dan kan de kop er zo uit. Alleen dan zit er aan het eind van de cilinder een grote moer. Met een beetje pech krijg je die niet los. Hier zijn speciale banken voor om de moer los te draaien.
Atlasje
@T6040
Dank! Dan gaan we dat proberen.
Enig idee of er dan ook nog serie nummers ergens vermeld staan om een correcte revisieset ervoor te bestellen?
langeslagdiesel
Ik zou eerst even bij een ( oud ) atlas dealer informeren of ze nog een ringen en afdichting set hebben liggen. ( vroeger hadden ze die set compleet voor atlas cilinders.) de meeste ringen en afdichtingen zijn metriesch. Maar de kunststof steun ringen/ bussen die op de plunjerkop zitten zijn zeldzaam aan het woorden. De plunjerkop moer krijg je wel los met een moordenaar met een meter of 3a4 pijp er op. Niet vergeten even de haarspeld m14 er uit te trekken. Dit alles als de plunjer nog netjes is en de lagers op de koppen ook. Realiteit zal zijn denk ik dat de plunjer beschadigd is op het chroom plunjer kop vast gelast wegens slechte schroefdraad. ( te ver versleten steunringen) en flinke schrapen en een scheve stootrand in de cilinder. Kan mee vallen maar, Atje’s 1252 is een kraantje op leeftijd, ( 40+) werkt met vrij lage druk en had vroeger zeer weinig last van lekke cilinders. Wel moesten de steun bussen goed blijven. Dus voor je dingen besteld, informeer naar de nieuwprijs en gelijk naar een ruilcilinder van die serie. Als ze er al 1 op de plank hebben is dat vaak het goedkoopste. Succes man.
+2
Atlasje
@langeslagdiesel
Hartelijk dank!
Losmaken met foto’s

(klik om te vergroten)

langeslagdiesel
@Atlasje kijk! Dat viel niet tegen. Als de rest nou ook mee zit, kom je ergens.😔
verwijderd
+1
Fast Eddy
@Atlasje

Even met Blauw in Rolde bellen of Snippe Erica.
langeslagdiesel
En? Een doosje, original atlas gekocht? Of nog niet gevonden?
Atlasje
@langeslagdiesel nog niets kunnen vinden, we gaan komende week verder zoeken
fendtinterfan
Eventueel kun je vota seals in amsterdam nog informeren. Heb nog nooit gehad dat ze iets niet leverbaar hadden. Wel alle maten opmeten
ze doen niks met machine types
Atlasje
Via mechanisatiebedrijf geregeld, binnen dag ontvangen.
En nu weer lekvrij
Bedankt allen! 👍🏻

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!