Fiat 500 - Verklaring typeaanduiding 500s, special of iets anders?

Ik heb een fiat 500s / 8c, staat de ‘S’ voor special of iets anders? De stickers zitten er helaas niet meer op. Tevens wat is er verschillend in uitvoering van de trekker als het een s of een special is?
Harm69

Reacties

Wimsumar
Beste Harm69: Uit het foldermateriaal (onderstaande links) vallen slechts een paar kleine details op:
Ten opzichte van de FIAT-500 heeft de FIAT-500S een verticale uitlaat, 150 kg meer hefvermogen en een 30 kilogram hoger eigen gewicht.

Folder FIAT-500:

tracteurs-someca.fr/docs/pub_500.pdf/

Folder FIAT-500S:

tracteurs-someca.fr/docs/pub_500s.pdf/

Misschien is in de handleidingen te vinden of bijvoorbeeld het hoger hefvermogen wordt gerealiseerd door een hoger oliedruk.

Handleiding FIAT-500:

tracteurs-someca.fr/docs/500.pdf/

Handleiding FIAT-500S:

tracteurs-someca.fr/docs/500s.pdf/
Harm69
@Wimsumar super bedankt!
Een vraag nog betekent dat S voor Special staat?
Harm69
@Wimsumar want zoals ik kan zien wordt normaal een special volledig uitgeschreven en ook op de motorkap, waar je soms bij een fiat 500 S alleen de S op de moterkap kan zien toch?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!