Orginele Kleur molcon dubbellucht

Ik heb hier een set molcon dubbellucht wielen hier zit hier en daar nog wat blauwgrijze verf op deze lijk mij orgineel .
Nu mijn vraag werden vroeger deze wielen standaart in die blauwgrijze kleur geleverd of werden deze ook toen ook al meestal in de kleur van de wielen geleverde.
Ik ga waarschijnlijk mijn dubbellucht laten stralen en spuiten en twijfel nu of ik ze geel of dat blauwgrijze zal spuiten als dat teminste orgineel is.

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Volgens mij heeft molcon geen eigen kleur.
Standaard is wit en de rest is op kleur gespoten bij de velgen van de trekker.
JvH 1120
Dat vond ik dus nou net vreemd ik ken geen merk met deze kleur wielen.
Ook kan ik mij vaag herinneren dat de dubbellucht van onze vorige tractor ook iets van grijs was ook molcon en meer als 30 jaar geleden dus de wielen die ik nu heb hebben we dus ook al zo lang en waren toen al oud.
+1
Fendt926Driver
@JvH 1120 vaak stonden dubbellucht velgen ook alleen in de grond verf.
Wij hadden ook een stel vroeger bij de deutz die licht blauw waren en daar hebben wij alleen licht grijs over heen geverfd
+1
fastrac3155
@JvH 1120 hier staat ook een set molcon velgen, die zijn ook grijs met een blauw tintje erin, geen idee waar die kleur vandaan komt, weet niet beter dan dat ze die kleur hebben
+2
JvH 1120
Misschien heeft Fendt926Driver wel gelijk en is het allen grondverf daar had ik nog niet aan gedacht verklaart misschien ook wel waarom er zowat geen verf meer opzit.
walker1
@JvH 1120 Geen idee, staan hier meerdere dubbellucht sets. in set met rode velgen, 2 sets met gele velgen, andere 2 grijs met rood, maar 1 set hoort bij de MF 135, dus kan bewust die kleur hebben, andere set hebben we zo gekocht, maar geen idee of die ooit aan een MF hebben gezeten of dat het een originele Molcon kleur is.
Maar als jij de velgen bij jouw JD gaat gebruiken, dan zou ik ze mooi JD geel spuiten, staat ook gewoon het mooiste als ze aan de trekker zitten.
JvH 1120
Geel is eigenlijk wel het mooiste ja maar ik dacht als ze orineel blauw zijn en uiteindelijk is het een universeel wiel leek mij dat ook wel aardig.
+3
Molcon
@JvH 1120 Goedemorgen, tegenwoordig worden de dubbelluchtwielen gepoedercoat in de door de klant opgegeven kleur. Navraag bij de "oude garde" leert dat vroeger de wielen in kleur werden gezet door middel van een dompelbad. Doorgaans was dit een primer, RAL7032 komt hier het dichtst bij in de buurt. Succes met je project!!
+1
Fendt926Driver
@Molcon dat we er niet over gedacht hebben om jou even te vragen
+2
Molcon
@Fendt926Driver Het is je vergeven....;-)
+1
JvH 1120
Allereerst allemaal alvast bedankt voor het meedenken, ral 7032 is het zeker niet wat er opzit dit is veel blauwer wat er opzit maar vroeger dus alleen in de primer geleverd dus moest eigenlijk nog afgelakt worden,dus ik denken dat ik ze dan toch maar geel maak.
JvH 1120
Foto's molcon velgen

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
JvH 1120
Voor de gene die het interesseert hier wat foto's van mijn dubbellucht ,op de eerste foto een tekst aan de binnenkant ook kun je hier de originele kleur zien verder veel roest aan de binnenzijde was dus nog een heel gemartel om de banden er af te krijgen.
Nu dus de dikke schilfers roest met de boorhamer met beitel verwijderen op foto 3 al wat mee bezig geweest dan stralen en spuiten waarschijnlijk geel.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN