Illustratie van:

Mc-Cormick D 320 - Cilinderbussen inzetten

A.s. zaterdag ga ik nieuwe cilinderbussen plaatsen in mijn McCormick D320, iemand tips?

Moet ik bijvoorbeeld langs de bovenrand nog wat vloeibare pakking aanbrengen?
En ik las in het werkplaatsboek dat het verstandig was om de O-ringen met zeep in te smeren zodat de bus er makkelijker door glijd?

Deel dit topic

Reacties

RobDeutz104
Ik gebruik altijd vaseline, kan je ergens anders ook goed voor gebruiken
old man jose
De bus er met de hand zo ver mogelijk in zetten, dan een bussen-trekker gebruiken maar andersom, of met een stuk hardhout wat goed past en een hamer met één klap erin. Zeep of vaseline is okay. Zorg wel dat de sleuven voor de O ring brand schoon zijn!!!!!! anders gaan die stuk en heb je koelwater lekkage in de olie.
Dit kun je testen door het carterpan er onder weg te laten en het blok vol met water gieten en een krant eronder een nacht laten staan, wel even alle openingen dicht maken zoals slangaansluitingen en de waterpomp suc6
old man jose
@RobDeutz104

Heb jij voor iets anders niet nodig
IHC-power
Wel op voorhand de bussen "gangbaar maken" in het blok! Zonder de o-ringen geplaatst te hebben, moeten de bussen er gwn helemaal in kunnen zakken zonder ook maar iets van kracht te gebruiken! De bussen gangbaar maken doe je door ze in diesel te doppen en dan gewoon met je hand in de bus draaibewegingen te maken. Neem de bus eerst ondersteboven vast zodat je eerst de rand van de bus gangbaar maakt. Daarna draai je de bus om en dop en rodeer je de bus zoveel als nodig is vooraleer ze in het blok zakt. Dan kan je wat olie aan de o-ringen doen en de bussen er met een rubbere hamer en met lichte slagen inkloppen. Dezelfde bus in hetzelfde gat waarin je ze gerodeerd hebt. Aan de bussen moet geen extra vloeibare pakking aangebracht worden. Succes
Bjorn G35s
Je kan evt. ook remcilindervet voor de o-ringengebruiken, het overtollige vet lost geheel op in olie/diesel waardoor je hierdoor nooit problemen kan krijgen 😉
DaanHaar
Inderdaad, de aansluiting van de bussen in het blok super goed schoonmaken. Zelf doe ik dat altijd met een soort schuurwol uit groot-moeders keuken. Hiermee haal je alle vuiligheid weg zonder materiaal weg te schuren. Als smeermiddel gebruik ik altijd motorolie, goede ervaring mee.

Succes.
CVT6230
Misschien makkelijk, om als de bus gemonteerd is, de bus te borgen met een (korte) kopbout met ring. Dit voor als je de zuigers gaan monteren, dat bij het draaien van de kruk-as de gemonteerde bussen er niet meer uit kunnen komen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 320 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
7