Kan ik makkelijk een bakkie 27mhz inbouwen in onze trekker?

Beste leden,
Ik en een maat willen bakkies in de trekker om slap te lullen 's zomers. (27mhz/mc) Nu rijd ik altijd op één van de twee trekkers van mijn vader, maar niet altijd op dezelfde. Ik wilde dus eigenlijk één bakkie kopen en deze verplaatsen van de ene naar de andere trekker. Ik heb wel een flink stuk snoer en een 2-polige landbouwstekker dus stroom is het probleem niet. De volgende vragen houden me bezig:

1. We hebben in beide trekkers een steun voor de bediening van de mengwagen. Kan ik het bakkie hier zonder problemen in hangen, of moet hij aan het frame vast zitten? Ik denk dat hij via de stekker al zijn massa krijgt, maar ik vraag het toch ff.

2. Ik lees op het forum al het een en ander over de antenne. Het liefst zou ik deze ook verplaatsbaar maken, is dit mogelijk? (Uiteraard geaard met een stekker o.i.d.) Omdat ik wat lees over een grote metalen plaat tussen de voet en de antenne vraag ik me af wat er allemaal nodig is om te zenden en ontvangen. We hoeven echt geen 100 kilometer ontvangst te hebben, een meter of 200 is voldoende, een kilometer zou wel leuk zijn.

3. Omdat ik wat lees over 'beter een bakkie van €25 en een antenne van €150, dan andersom' vraag ik me af of die €150 echt nodig is. Kunnen we ook voor minder geld een leuk gesprekkie voeren?

Ik hoor het graag! Tim

Deel dit topic

Reacties

+1
Fendt926Driver
Koop een simpele magneet antenne met een simpel bakje.
Maak het aan elkaar. Magneet antenne voorop de (ijzeren) motorkap kabel via de rechter deur bakkie op de steun en klaar
Oh. Snoer met stekker aan maken voor 12v of varkens snuit
+1
spotmelker
Plaats de antenne op een wat grotere stalen of aluminium plaat, dan heb je veel betere aantrekking/ontvangst. Bakkie (Midland) incl versterker heb ik nog wel voor je, mag je gratis ophalen.
tim-de-wit
@spotmelker Bedankt voor het aanbod, maar de NOP is iets te ver rijden, ik heb er al een gevonden in de buurt voor weinig.
+1
spotmelker
@tim-de-wit Oke, succes ermee.
1046
Of koop gewoon een walkie talkie
AutoCommand
Om verder te gaan met de ontvangst, als je een magneet antenne op een plaatje maakt aan de zwaailamp steun of spiegel, trekt hij dan door het ijzer heen van de cabine als een soort stalen plaat?
spotmelker
@AutoCommand Als je de antenne op de (stalen) motorkap monteert is de ontvangst meestal heel goed omdat je een groot áantrekkend' veld hebt. Daarom heb ik de antenne op een aluminium plaat op het plastic (JD) dak gezet.
AutoCommand
@spotmelker Klopt maar op de motorkap vind ik geen kijk.
AutoCommand
@spotmelker Maar wat ik me dus afvraag is of je ook dat grote aantrek veld hebt als die door het staal van de cabine heen gaat?
spotmelker
@AutoCommand Bij mij lukte dat niet, vandaar de aluminium plaat. Maar je kan het proberen of het zo lukt. Ik zat er ook niet op te wachten om met boutjes door het kunststofdak te gaan maar een storende bak is ook een ergernis.
AutoCommand
@spotmelker Ah oke, zal eens kijken
+1
fendtjecis
Ik heb gewoon een simpele magneet antenne op het rechtse spatbord staan. En kom hier ongeveer een kilometer ver mee. Niet veel maar voor mij wel voldoende. Wou de antenne liever op het dak hebben, maar dan rij ik deze eraf in de oude stal, aangezien ik maar 20cm plaats heb boven het dak

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0