John Deere 6400 - Voorwielaandrijving

Geachte mede tf-ers

de afgelopen tijd als ik met onze trekker rijd dan gaat onder het rijden de voorwielaandrijving vanzelf aan, maar dan ook bijna direct weer uit. maar gister reed ik en toen bleef ie maar aan staan, en ik had het gevoel dat de diffrensieel ook aan ging. dus ik haalde de zekering 104 eruit(20 ampere, voor de vwd en Diff) maar toen bleef ie maar aan, en als ik de zekering erin had dan zoemde er wat vanuit de zekeringenkast. ik heb gister gekeken in ons boek vd trekker en heb gezien dat er 4 of 5 zekeringen van de vwd en diffrencieel zitten. en omdat hij vanuit de zekeringkast zoemt denk ik dat hij daar ergens verkeerd is. als hij zo zoemt en ik trap de rem dan een klein eindje in, een centimeter denk ik, dan houd ie ook op met zoemen, en dan is de vwd ook uit.

wie weet wat dat is???

Dat magneetje van de vwd is het denk ik niet want die is laatst vervangen.
joris ziengs

Reacties

valmet6400power
Wij rijden zelf geen john deere, maar waarom het gezoem ophoudt, is omdat het differentieel zichzelf uitschakelt als je op de rem trapt..
joris ziengs
Maar als ik 50 km/h rij dan is de diffrencieel er zowieso wel af, en als ik rem dan moet de voorwielaandrijving mee gaan remmen, dat doet ie ook wel. maar dan blijft ie soms hangen, maar hij gaat dus ook vaak onder het rijden aan.
CVT6230
Gaan de remlichten dan ook aan, als het fwd-lampje brandt?
joris ziengs
Nee, die gaan alleen aan als ik rem. weet ik bijna zeker.
valmet6400power
@joris ziengs
bij onze claas gaat de 4wd er boven de 15 km/ph automatisch uit, eronder weer aan. maar gaat ie dan niet aan tot dat je 15 km/ph rijd? of daarboven ook nog? anders fe na de dealer?
CVT6230
Stel dat de remlichtschakelaar te scherp staat afgesteld, en de rempedalen krijgen een schok (bv door een hobbel in de weg) dan kan dit evt wel.
GROENEDEERE
Het is denk wel zeker de schakelaar die bij je remmen zit wanneer je remt gaat je remlicht branden en tegelijk de 4wd aan. zekering kan het niet zijn wnt als de zekering kaduuk is wordt de 4wd uitgeschakeld.
Maar nog ff wat 50 km met een 6400??? beetje rap voor zo`n trekkertje
fendtjuh
Onze gaat idd helaas maar 42,5 😛
Tom VB
Micro switch onder bij de rempedalen.
ford8630power
Maar het remlicht gaat eerder aan dan de 4wd als je het rempedaal heel iets intrapt, dus dat staat waarschijnlijk los van elkaar.
Tom VB
Nee.
ford8630power
Oow 😃 Dat viel mij laatst wel op, trap je de rem heel voorzichtig in, gaan de achterlichten branden, druk je hem nog iets verder in en dan pas gaat de 4wd aan.
joris ziengs
Goed dan weet ik denk ik wel wat het is. dan ga ik even naar de dealer. hij rijdt eigenlijk 46.5 km/h, grote banden en 2450 toeren he.
hobbyboer
@ford8630power ik denk dat links en rechts dan niet helemaal gelijk staan, remlichten gaan al branden met 1 rem, fwd gaat pas aan als je remt met 2 rempedalen.
dx11
@fendtjuh

Owwwwww, ku-j beter een deutz kopen 😛 45 op de klok jonguh!
john deere 7810
1 band erg afgesleten?
RobinBos
@dx11

fijn dat ie 45 op de klok doet, hoop voor je dat hij het werkelijk ook doet. onze 6200 loopt 40 op de teller....maar 50 in praktijk, heb je meer aan 😉
johndeere7920
6400 50 laten loopen is geen koud kunstje gewoon wat meer gas laaten geven zo dat hij meer toeren draait kennen ze hebben.
dx11
@RobinBos

40 op de teller, dan zit hij tegen het pennetje. Maar op de tommie 45 😉
RobinBos
En dan maar hopen dat die tommie klopt, die geeft in de auto ook altijd harder aan als de teller 😛
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!