Illustratie van:

Massey Ferguson 3085 - Probleem lift, heft niet volledig

Hallo
Ik heb een probleem met een mf 3085. Bij het heffen van de lift heft ze niet tot de maximale positie. Ookal is dit ingesteld met de hoogtebegrenzer. Als je de lift bediend op het spatbord gaat hij wel tot de hoogste positie. Waar kan dit probleem aan liggen? Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

Fendttrisixfan
Waarschijnlijk de sensor die kijkt hoe hoog de lift staat of knop van hoogtebegrenzer stuk
Tim-MF3080
@Fendttrisixfan De positiesensor bedoel je?
+1
mfrijder
Dit is de juiste instelling van de electronische hef.
De hefkogels moeten +/- 5 cm hoger kunnen bij de buiten bediening als met de bediening binnen in de cabine.
Tim-MF3080
@mfrijder Dat weet ik, maar nu is het verschil veel groter. Als je de hoogtebegrenzing insteld op het punt dat die nu maar heft ( veel te laag)
branden er geen lampjes of gaat de lift tot daar maar niet verder. Als de schakelaar omhoog staat voor te heffen en je draaid dan de hoogte naar maximum stijgt die niet mee. Ook de lampjes van de dieptecontrol branden beide rood.
mfrijder
As beide lampjes gaan branden dan zit er ergens kortsluiting vanaf de tuimelschakelaar in de console totaan de hefcomputer.
ik zou eerst de tuimelschakelaar een doormeten op juiste werking.

zouden de lampjes niet gaan branden dan kun je eens kijken naar de axiale speling op de bovenste hefas, als de axiaallagerringen versleten zijn of de borgbout(en) losgelopen dan kan de hefas omschuiven en dan meet de positie sensor ook niet meer de juiste hefhoogte.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 3085 en hebben de trefwoorden massey ferguson en tractor geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!