Illustratie van:

Massey Ferguson 690 - safer front pto

Ik heb op mijn 690 een safer front pto. Maar die draait maar 540 toeren en moet voor mijn andere uien klapper 1000 toeren draaien. Weet hier iemand of er meschien ombouw setten ofzo zijn om deze pto omtebouwen naar 1000 toeren. het mag ook een kompleete pto pot zijn als iemand toevalig wat liggen heeft hor ik het graag! Ik kan van het merk safer niets vinden op het internet en ook de plaatselijke LBMbedrijf kent het merk niet tog zag ik dat er wel meer fronthefs van dit merk te koop staan op internet maar bijna alemaal met 540 toeren pto.

Deel dit topic

Reacties

old man jose
Kijk eens je kon niks vinden dit duurde 0.0006 seconde:
agrarisch.tweedehands.net/tractor-onderdelen/…
Wimsumar
Beste Old man Jose: Je had zelf ook in 0,00006 seconde kunnen zien dat het niet aan de vraag voldoet: het moet een 1.000 toerenaandrijving zijn. 😉
old man jose
Hallo Wim
Ook jij snapt het verhaal achter de reactie niet helemaal ik bedoel als je de vraag intikt op google komt er altijd wel iets uit !!!
En ik denk dat de naam verkeerd is gespeld ,
johnny mf
Hallo,
old man jose zulke gebruikte frondhefs kon ik ook wel vinden maar zijn zo goed als allemaal 540 toeren op een enkele na. maar mijn vraag is eigelijk meer of dit merk nog bestaat en wie er evt onderdelen van kan leveren zo dat ik mijn pot meschien om kan bouwen naar 1000 toeren.
DESLAGERURRE
Er zijn om bouw aandrijfpotten voor maar dan moet het niet al te zwaar werk zijn ..
Wimsumar
Beste Johnny M.F.: Is de uienklapper niet gemakkelijker om te bouwen?
johnny mf
De uienklapper zou met een andere haakse overbrenging ook om te bouwen zijn maar als ik die dan aan een andere tractor wil hangen moet ik het eerst trug bouwen, dus wil ik liever mijn frontpto aan passen.
old man jose
Is het merk werkelijk : safer??
Want als het merk bestaat of bestaan heeft zijn er gegevens van. Anders plaats even een foto van deze fronthef. Het kan niet zo zijn dat jij de enige bezit.
De fronthef van Safer bestaat wel
old man jose
Sorry het merk bestaat en ik heb het ook gevonden. Zelfs een met 1000 toeren kijk maar:
trekkerbank.nl/ pagina 27
Ik heb ingetikt op google safer fronthef pto afbeeldingen en dan komt er een foto via trekkerbank
Anders krijg ik de link niet gekopieerd.
Wimsumar
Beste Johnnie M.F.: Soms heeft de machinefabrikant al rekening gehouden met toepasbaarheid van 540 en 1.000 toerenaandrijving voor de machine en kan door simpelweg de haakse overbrenging andersom te monteren de machine aangepast worden.
Ga na of dat bij de uienklapper in kwestie het geval is.
johnny mf
Beste old man jos; deze fronthef ben ik inmiddels zelf tegengekomen k vind hem alleen nog al prijzig. k ben eigelijk een beetje opzoek naar een
goedkopere oplossing. t is ook zomaar een beetje een uitdehandgelopen hobby van mij. (ik werk bij een uien en knolselderij handel en huur elk jaar een hectare of 5 grond bij mij vader om wat knollen en uien op te telen.

Beste Winsumar. in dit geval heeft de fabrikant er geen rekening mee gehouden de haakse overbrenging is 1 op 1
hanse
Hallo johny ik heb een 1000 toeren safer en wil een 540 toeren dus graag een reactie groeten han

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 690 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
5