John Deere 4020 - Branstofpomp JD 4020

Hallo, ik zoek een brandstofpomp voor een john deere 4020.
Maar ik heb mij laten vertellen dat er 3 verschillende brandstofpompen op een 4020 zijn gebouwd. afhankelijk van het jaar zouden er andere brandstofpompen op zitten.
het zijn alle 3 roosamaster pompen.
Maar heeft iemand hier een beetje meer informatie over ?
Als dit wel klopt ? En wat het verschil is tussen de pompen.
caseihman

Reacties

ramrod
Wat is het serienummer van je 4020?
DESLAGERURRE
Hofstede staphorst 😉
caseihman
Ja die vertelde mij dat er 3 verschillende pompen waren.
Nu moet ik nog uitzoeken welke ik nodig heb.
Serie nummer weet ik niet. Trekker is nog niet van mij , ben van plan hem te kopen, maar moet eerst een pomp vinden...
DESLAGERURRE
Ok was al bekend dusz :lol:
DESLAGERURRE
Ergens in groningen zit ook nog een JD dealer met ook oude JD's ..
RobinBos
Ben wel benieuwd naar het antwoord eigenlijk, zit met het zelfde probleem denk ik. toch wel makkelijk, als ik vooraf weet hoe het moet 😛
thunderouspower
De vraag van mij is dan is het een zo genaamde consol dit wil zeggen zit de bediening van de hefinrichting naast je ? Of zit die op dashboard?
caseihman
Hef bediening zit in het dashboard van mijn 4020.
Heeft dat iets met de brandstof pomp te maken ?
Gerwinb
Het zal wel kunnen dat het toen verandert is.
In de nieuwe serie zitten wel andere verstuivers.
RobinBos
Durf ik niks over te zeggen, de pdf die je van me gekregen hebt is van trekkers met de bediening aan de armleuning, deze hadden serienummer 201000 en up, daarbij waren waarschijnlijk twee typen pomp leverbaar, type cbc, en type jdb. Dit neem ik zo aan, omdat ook beide type pomp staan vermeld in het werkplaatshandboek voor trekker boven serienummer 201000

Wat voor type verstuivers heb je erin zitten? er zijn dikke en dunne, misschien kun je een inschatting maken van de diameter hiervan, kan zijn dat dit ook wat over de brandstof pomp zegt.
RobinBos
@Gerwinb

ik heb een wat oudere kop liggen hier (van een trekker met serienummer beneden 200999) waar ook de dunne verstuivers in gaan, blijkbaar is er halverwege de oude serie dus een switch geweest met deze verstuivers.
ramrod
Bij motorserienummer 280000 is er een heel andere pomp gemonteerd. De oude hebben de banjobouten van de inspuitleidingen rechtop staan, en zijn dus op de kopse kant van de pomp gemonteerd. De latere versie heeft de bouten plat liggen, en die pompen lijken uiterlijk een beetje op een roterende pomp van CAV.
Aan het inlaatspruitstuk is goed te zien om welk soort motor het gaat. De oudere hebben de kanalen tussen de centrale buis van het spruitstuk en de cilinderkop een bocht. Bij de latere is het spruitstuk vierkant, en ligt op dezelfde hoogte als de inlaatpoorten. Kijk maar eens bij de foto's, dan is het verschil zo te zien.
RobinBos
Dus het nieuwe type inlaatspruitstuk is gekomen bij motor serienummer 280 000?
Waar kan ik dat serienummer vinden? bij de nieuwere zit die achter/naast de brandstofpomp zo'n beetje, maar is dat bij de oudere ook zo?
bij die van mij zit er namelijk niks op.
caseihman
Oh dus op mijn foto is het dus een oud type inlaat spruitstuk
En op deze staat dus ook een oud type brandstof pomp als ik het begrijp
thunderouspower
Klopt dit is oude type maar wat zoek je een complete pomp of is de as gebroken?Stuur me anders een pb dan kan ik je allicht voort helpen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 4020 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!