David Brown 996 - aanschaf

Waar op te letten bij dit type trekker, hoe is de motor?
wat is een reele prijs voor een goed gebruikt exemplaar?
collega hobbyboer

Reacties

db 770
Dat zijn perfecte tractors. de motor start altijd bij koud weer.bij mijn oma hebben ze een 990 niks problemen nooit gehad . de prijs 2500 redelijk.
Gildenaartje
De 995 en 996 modellen zijn iets groter dan de 990, maar de krukas is iets groter, de 990 heeft 3200cc en een 996 heeft er 3600. en is rond de 60 a 65 PK. er zijn nog heel erg veel onderdelen van.. bij de with in leerdam staan er vast wel, de prijs kan sterk veschillen.

niet opgeknapte: €1000 - €1500

wel opgeknapte: €2500 - 4000

Succes!!
Gerbil
Ik heb van bekenden wel es gehoord dat de hef en hydrauliek van deze trekkers niet zo best zijn.. klopt dat?? ik hbe zelf ook een DB maar nooit last van gehad.
tractorgek31
Hef is prima, maar aanzuigfilter in brug wil vaker dicht zitten. Daar is lastiger bij te komen. Heel af en toe kan dit ook wel schade veroorzaakte hebben.
holdertje
Waar zit het aanzuigfilter van de oli e in de brug hoe kom je daar bij,wat moet je verwijderen.hoe zit het met de veertjes die onder de knop zit van de diepteregeling,wat hebben deze precies voor een functie
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 996 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!