4

Hoe zit dat nou met een omkeerinrichting?

Heb ik dit nou goed begrepen dat een omkeerinrichting bij een tractor betekend dat je de stoel en stuur kunt omdraaien en deze term in de scheepvaart betekend dan de draairichting van de schroef veranderd?
Hoe heet dan dat de rijrichting bij een tractor veranderd met 1 hendel
(niet de versnellingshendel bedoelend).

Deel dit topic

Reacties

Omkeerinrichting is idd dat stoel kan draaien, soms draait de complete stuurconsole mee, soms moet je het stuur verplaatsen naar achteren en soms zit er al een 2de stuur achteraan
Omkeerhendel? Mechanische omkeer?
+2
Oke. Even paar dingen uit elkaar en door elkaar. Scheepvaart: Keerkoppeling hiermee word de draairichting van de schoef verandert.
Omkeerinrichting.... Ja mechanische omkeer.. of omkeer? Hendel onder het stuur of ergens een versnellingspook die alle versnellingen in de tegenovergestelde richting beschikbaar maakt (al dan niet met andere snelheid) en met of zonder koppeling.
Dan heb je nog enkele trekkers (fendt 100 serie? en bijvoorbeeld een valmet 615M die hebben een koppelomvormer om richting te wisselen)

Dan heb je nog een omkeerrijinrichting/rufa/bidirectional/twintrack
Dat is dus achteruitkijkend zitten.
Een omkeerrijinrichting dus. dank je.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden omkeerinrichting en tractor geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0