Deutz D15 - accu

Ik zoek een accu voor een deutz d15 welke hoort erin?
marco1968

Reacties

Boemrang
Je weet waarschijnlijk toch wat er nu in staat.
En anders even opmeten.
En de daeler kan het zo zeggen wat er in moet.
marco1968
Er staat nu een 12volt 95ah maar de bak waar die instaat is veel groter maar is die accu zwaar genoeg hij is namelijk stuk en nu weet ik niet wat voor een er orgineel inmoet.
Hopelijk kunt u mij helpen.
MvgMvan den Berk
Valtra-Fordpower
Dat is voldoende.
marco1968
Waar kan ik deze accu voordelig halen en wat kosten deze? 12volt 95ah

Mvg mvd Berk
Wimsumar
Beste Marco1968: Vaak zijn accu's wel redelijk gunstig geprijsd bij "Accu-automaterialenbedrijven". ( Kwik-Fit, Euromaster etcetera.) Ook daar kunnen ze wel uitzoeken welke accu het meest geschikt is. Tevens kun je daar de oude inleveren.
marco1968
Hallo valtra-fordpower ik heb nog een vraagje ik weet dat de accu 12 volt moet zijn maar hoeveel ..AH moet hij minimaal zijn.

Groetjes Marco van de Berk.
Valtra-Fordpower
>95 kan zat. 😉 Kosten rond de 120 EURO incl. de BTW.
Wimsumar
Beste Valtra-Fordpower & Marco1968: Alleen kijken naar de capaciteit van de accu ( 95 Ah) is onvoldoende. Voor het starten is van belang dat een accu voldoende zogenaamde koude-startstroom heeft, uitgedrukt in C.C.A. ( Cold Cranck Ampères). Een 95 Ah accu heeft +/_ 450A DiN startcapaciteit.
Als de betreffende Deutz D15 een vlotte starter is (ook bij koud weer) zou een iets kleiner (= goedkoper) model accu ook best kunnen volstaan. ( i.p.v. 95 Ah een +/_ 80 Ah met +/_ 360A startcapaciteit).
Indien de trekker slecht/traag wil starten bij met name winterweer is een Optima accu een aanrader. Deze accu's hebben bijna het dubbelle aan koudstartamperage t.o.v. een "gewone" accu. Ze zijn wel +/_ 33% duurder maar gaan meer dan 2 keer zo lang mee en zijn onderhoudsvrij.
dalton
Ik haal ook wel eens een accu bij de autosloper heeft er ook altijd een hoop op voorraad, zijn dan wel 2e hands maar wel goedkoop en meestal net zo goed als een nieuwe
markinternational
Wij heben er 120 amp in zitte
Wimsumar
Beste Radium: Dit topic is al 3 maand oud. 😉 De accu zal inmiddels wel vervangen zijn. Het was overigens voor een Deutz D 15. 😉
radium45
@Wimsumar

klopt, maar trekker is bijna dezelfde, ouderdom van de topic had ik niet gezien, verwijderen dusss. haha.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D15 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!