Bobcat komt met 1 tons elektrische graver

Bobcat presenteert op Bauma 2019 de nieuwe E10e elektrische graafmachine. De machine, in 1 ton klasse, is 72 centimeter breed. Op Bauma 2017 werd het prototype van de graver al gepresenteerd.

De E10e is in samenwerking met leveranciers van elektrische voertuigen ontwikkeld in het Bobcat Innovation Center in Dobris in Tsjechië. De machine is gebaseerd op het ontwerp van de dieselaangedreven E10 1-tons minigraafmachine, waarvan er inmiddels meer dan 10.000 zijn verkocht. Die E10 heet nu E10z om aan te geven dat het een ZTS (zero tail swing) minigraafmachine is. De nieuwe E10e heeft hetzelfde ZTS-profiel en dezelfde buitenafmetingen als de standaard E10/E10z. De E10e geluidsniveau van 64 dBA, bij de standaard E10 is dat 80 dBA.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden prototype , machine , heet , graafmachine , tsjechië , zts en 80 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!