Ford 3000 - Onze ford 3000 heeft niet voldoende olie opbrengst

Ik wil met een ford 3000 de boxen instrooien. Nu geeft deze trekker niet voldoende hydroliek olie om de boxen instrooier goed te laten draaien. Kan ik een externe olie pomp op de strooier bouwen en deze met de aftakas aandrijven. zo ja welke pomp moet daar voor hebben?

Deel dit topic

petje1

Reacties

+1
Jeroen-ford
Je zit dan ook met opbouw van een externe hydrauliektank. Op indi.nl is hier van alles voor te krijgen. Even kijken hoeveel liters je boxenstrooier nodig is.

Wat ook een optie is. Een hydromotor monteren met een kleiner slagvolume zodat hij harder draait. Nu weet ik niet of je dan nog genoeg krachtbhebt
+2
jammermaarhelaas
Heb je zelf ervaren dat de opbrengst te laag is, doordat de strooier niet goed functioneert? Of is het de gevraagde opbrengst volgens de verkoper?

Je zou de huidige oliepomp ook nog kunnen vervangen door een van een 2600, 2610, 3600 of 3610, deze geven meer olieopbrengst. Je gaat dan van 18 naar 30 liter per minuut (bij vol gas). Je bent dan wellicht voordeliger uit dan met een hydrauliek aggregaat op de strooier, plus dat je dan altijd meer olieopbrengst hebt op de 3000.

Zie: techniekwebshop.nl/ford-hydrauliekpomp-nh-83996272…
Ook heb je er dan meteen een makkelijk verwisselbaar hydrauliekolie filter bij.

Vraag is alleen even of deze pomp past. Als je er wat in ziet, dan misschien even een nieuw topic voor openen, dan zien de kenners de vraag allicht wel.
petje1
Oke bedankt voor de reactie. Ik denk dat het handig is om een grotere pomp te monteren op de ford. Even kijken of dat lukt en wie dat kan doen.
+2
stephan-inter
Anders een oude getrokken kraan kopen.
Daar de aftakas pomp en olie reservoir van gebruiken. En de rest oudijzer.
Zo kost het je bijna niks......
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!